iPhone

Prvi put Apple će predstaviti čak dva "jeftinija" telefona

Apple za ovu godinu ne planira samo jedan, već dva cjenovno povoljnija telefona koja će biti bazirana na starom dizajnu i najnovijem hardveru.
Sci-Tech / Tehnologija | 17. 03. 2020. u 18:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Čini se da bi Apple ove godine trebao krenuti u napad na tržište korištenjem strategije koja uopće nije karakteristična za kompaniju – predstavljanjem telefona s (relativno) konkurentnim cijenama.

Glasine o novom jeftinijem iPhoneu, koji bi se na tržištu mogao pojaviti kao iPhone 9 čitamo već mjesecima, a da se nije pojavio koronavirus, Apple bi ga vjerojatno predstavio krajem ožujka.

Taj bi telefon trebao biti baziran na modelu iPhone 8 te očekujemo ekran (LCD, ne OLED kakav imaju najnoviji model) dijagonale 4,7 inča, Home tipku za otključavanje smještenu ispod ekrana, no ne i Face ID, tj. mogućnost otključavanja pogledom, javlja Zimo.

Ono zbog čega će biti zanimljiv ljubiteljima Applea kojima veličina ekrana nije bitna, jest top-hardver iz trenutačno najjačih modela iPhonea. Dakle, mali ekran, zastarjeli izgled, ali najnoviji hardver poput A13 Bionic čipa i – pristupačna cijena.

Pristupačna, barem kada su u pitanju Appleovi uređaji te glasine kažu da će se iPhone 9 moći kupiti za 399 dolara.

Glasine koje su se ovaj tjedan pojavile na stranici 9to5Mac, a bazirane su na nekim informacijama iz koda nove verzije mobilnog operativnog sustava iOS 14 kažu da Apple priprema još jedan takav jeftiniji model, ali s većim ekranom. iPhone 9 Plus bit će baziran na modelu 8 Plus te će, osim po ekranu čija je dijagonala iznositi 5,5 inča, imati manje-više isti hardver i iste opcije kao i obična "devetka".

S obzirom na to da je dijagonala ekrana pametnih telefona danas često veća od 6 inča, predstavljanje jeftinijeg telefona s većim, 5,5 inčni ekranom, čini se dobrim potezom.

Dva modela iPhonea 9 (ili će se možda prodavati kao iPhone SE 2 i SE 2 Plus) mogli bi privući veliki broj vlasnika starijih modela Appleovih uređaja koji žele zamijeniti iPhone 6 ili 7 sa snažnim telefonom s najnovijim hardverom za koji ipak neće morati platiti tisuću dolara, ali vjerojatno i neke dosadašnje korisnike Androida.

 

Kopirati
Drag cursor here to close