Flagship model

Procurile informacije: Evo kakav će telefon na tržište izbaciti Xiaomi

Zanimljivo je da bi ovaj model mogao imati osjetno manji ekran u odnosu na svog prethodnika, a pokretat će ga najsnažniji novi čipset - Snapdragon 8 Gen 1.
Sci-Tech / Tehnologija | 20. 12. 2021. u 08:49 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Krajem prošlog tjedna mrežom su se počele širiti glasine i slike nadolazećeg Xiaomijevog flagship smartphonea koji bi se na tržištu trebao pojaviti uskoro.

Xiaomi 12 posebno je zanimljiv jer će raditi na posljednjoj (i naravno najjačoj) generaciji Qualcommova čipseta Snapdragon 8 Gen 1 koji bi trebao pokretati većinu top-modela smartphonea u 2022. godini.

Informacije, kao i renderi uređaja uoči službenog predstavljanja, procurile su na mrežu zahvaljujući poznatom insideru mobilne industrije Steveu Hemmerstofferu koji je u virtualnom svijetu puno poznatiji kao @OnLeaks.

Prema njegovim informacijama, koje su gotovo uvijek točne, Xiaomi 12 trebao bi imati prilično manji ekran u odnosu na svog prethodnika (Mi 11) - 6,2 inča u odnos na 6,81 inč.

Ekran bi trebao biti zakrivljen, QHD+ rezolucije, a u središnjem gornjem dijelu nalazi se rupica u kojoj je smještena kamera za snimanje selfija.

Sa stražnje strane nalaze se tri kamere - o njima nema previše detalja, no glasine spominju kako bi rezolucija glavne kamere mogla iznositi 50MP.

Prema informacijama OnLeaksa, možemo očekivati bateriju kapaciteta 5000 mAh te podršku za brzo punjenje putem USB-C - do čak 100W, što znači da neće trebati puno vremena da se napuni od 0 do 100 posto. Iako (još) nisu procurile informacije o cijeni, ona bi trebala biti, navode na stranici 9to5Google “pristupačna”, a o kakvoj se cifri radi trebali bi saznati uskoro, prenosi Zimo.

 

Kopirati
Drag cursor here to close