Korisna stvar

Prema suosnivaču Applea, ovo je najbolji gadget na svijetu

Steve Wozniak godinama nema veze s Appleom, no i dalje koristi njihove uređaje, a posebno obožava jedan gadget.
Sci-Tech / Tehnologija | 28. 08. 2019. u 17:07 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iako se Appleov uspjeh veže gotovo u potpunosti uz Steva Jobsa, njegovu viziju i karizmu, kompanija vjerojatno ne bi ostvarila takav uspjeh da u njoj od prvih dana nije bio još jedan Steve.

Steve Wozniak, poznat i kao Woz, iako je s Jobsom osnovao Apple, već duže vrijeme nije dio kompanije, no uvijek je dobro poslušati što ima reći o Appleu, ali i o općenito o tehnološkom tržištu.

Jučer je razgovarao s novinarkom Bloomberga o svojoj bivšoj kompaniji te o promjenama u Appleu i na tržištu, a otkrio je i koji je za njega trenutačno najdraži gadget na svijetu.

Govoreći o Appleu, pohvalio je tranziciju koju su prošli – počeli su kao Apple Computer, da bi s vremenom izbacili Computer iz imena, a tijekom svih godina preživjeli su jer su pratili (u nekim slučajevima i stvarali) trendove i zahtjeve tržišta.

Apple je danas puno više od kompanije koja prodaje računala, telefone i tablete, to je kompanija koja se u vrijeme pada prodaje (skupog) hardvera, okreće servisima te trendu nosivih uređaja.

Posljednji kvartal pokazao je odlične prodajne rezultate za slušalice AirPods i Apple Watch, a upravo je njihov pametni sat najbolji i najdraži Wozniakov "komad hardvera na svijetu", javlja Zimo.co.

Napomenuo je kako, iako ne koristi sve što Apple Watch nudi poput praćenja zdravlja i fitnessa (što su za veliki broj korisnika najvažnije opcije nosivih uređaja), sat nudi brojne druge mogućnosti.

Posebno je naglasio važnost usluga poput Apple Paya i Apple Walleta zahvaljujući kojima sve plaća sa satom tako da, osim za važne stvari, niti ne koristi svoj iPhone – kaže da ne želi biti ovisnik o telefonu pa u svakodnevnom radu koristi Mac i Apple Watch.

Za velike tehnološke kompanije rekao je da su postale prevelike i presnažne i korisnicima više ne daju izbor, dok je Apple izdvojio kao kompaniju koja se brine o svojim korisnicima jer ne zarađuju novac praćenjem ljudi i kršenjem njihove privatnosti, već prodajom kvalitetnih proizvoda.

Smatra da bi se velike kompanije trebale podijeliti kako ne bi imale snažan utjecaj kakav imaju danas, a zanimljivo, žao mu je da se i Apple ranije nije podijelio u više odvojenih i neovisnih odjela.

Kopirati
Drag cursor here to close