Apple izbacio brojke

Preko 80% iPhonea koristi iOS 16

Prema podacima koje je Apple nedavno objavio, trenutno aktualni iOS 16 nalazi se na 81 posto svih iPhonea. S druge strane, najnoviju inačicu Androida koristi svega 12 posto uređaja.
Sci-Tech / Tehnologija | 05. 06. 2023. u 10:14 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kada se govori o prednostima iPhonea, korisnici često znaju istaknuti bolju i bržu softversku podršku, prvenstveno zbog toga što iOS ne zahtijeva optimizaciju za velik broj uređaja.

Iz tog razloga vjerojatno nije čudno da trenutno aktualni iOS 16 pogoni 81 posto iPhonea, a kad se samo gledaju mobiteli izašli u posljednje četiri godine, taj se postotak penje na čak 90 posto.

Prema podacima iz najnovije Appleove statistike za developere, 13 posto svih iPhonea još je na iOS-u 15, dok ih šest posto koristi ranije predstavljene inačice operativnog sustava, javlja Bug.

Kad je, pak, riječ o iPadima, njih 71 posto koristi aktualni iPadOS 16, a kad se gledaju samo oni tableti predstavljeni u protekle četiri godine, brojka raste na 76 posto.

Appleova statistika pokazuje da 20 posto svih iPada koristi iPadOS 15, a njih devet posto koriste starije verzije tvrtkinog operativnog sustava.

Ako se ovi podaci stave u širi kontekst i usporedi ih se s Androidom, vidljivo je da Apple uvjerljivo dominira u pogledu softverskih ažuriranja.

Naime, Google je u travnju objavio statistiku distribucije Androida, koja pokazuje da svega 12 posto svih uređaja koristi njihovu najnoviju inačicu operativnog sustava, Android 13. Najpopularniji je Android 11 iz 2020. godine.

 

Kopirati
Drag cursor here to close