U BiH za koji mjesec

Predstavljen Galaxy A9 prvi telefon na svijetu sa četverostrukom zadnjom kamerom

Kompanija Samsung Electronics predstavila je danas Galaxy A9, telefon napravljen za one koji vole da istražuju, snimaju trenutak i podijele ga onako kako ga i vide.
Sci-Tech / Tehnologija | 11. 10. 2018. u 11:32 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kompanija Samsung Electronics predstavila je danas Galaxy A9, telefon napravljen za one koji vole da istražuju, snimaju trenutak i podijele ga onako kako ga i vide.

Galaxy A9 debitira kao prvi telefon na svijetu sa četverostrukom zadnjom kamerom i posjeduje mnoštvo funkcija koje će korisnicima pomoći da žive svakog dana u potpunosti.

Galaxy A9 prilagođen je onima koji znaju što žele i idu za tim. Bez obzira je li riječ o selfiju ili savršenom pejzažu, Galaxy A9 će ih pratiti u snimanju i dijeljenju svakodnevnih avantura gdje god se nalazili.

''Kao globalni lider u inovacijama pametnih telefona, razumijemo potražnju za smislenom inovacijom u brzom svijetu kojim upravlja vizualna komunikacija'', rekao je DJ Koh, predsjednik i izvršni direktor IT & Mobile Communications Division u kompaniji Samsung Electronics.

''Oslanjajući se na nasljedstvo u razvoju fotoaparata na pametnim telefonima, uvodimo tehnologiju nove generacije u čitav naš Galaxy porfolio, kako bismo potrošačima pružili priliku da dožive najsuvremenije inovacije. Zadovoljstvo nam je predstaviti ovu svjetsku tehnologiju fotoaparata na pametnim telefonima i to s Galaxy A9''.

U uzbudljivom i povezanom svijetu, u kojem se trenuci i sjećanja, od svakodnevnih do onih koji se dogode jednom u životu, snimaju i dijele odmah, pametni telefon je korisnicima postao mnogo više od telefona. Zbog toga Galaxy A9 predstavlja najbolje Samsung inovacije kamere, kako bi omogućio svim korisnicima da postignu više i susretnu se sa što više mogućnosti svakog dana.

Inovativna četverostruka glavna kamera

Galaxy A9 omogućuje snimanje dinamičnih i lijepih fotografija bez napora. Sa četiri leće, korisnicima omogućava da dožive još više načina da oslobode svoju kreativnost i snime i dijele zadivljujuće slike.

Za približavanje bez kompromisa, uređaj nudi dvostruki optički zoom za nevjerojatne i detaljne snimke čak iz daljine. Za bilježenje svijeta u potpunosti i bez ograničenja, zadužen je Ultra Wide objektiv, kao i Scene Optimizer, koji omogućava rezultate snimanja poput profesionalaca. Zahvaljujući AI Scene prepoznavanju, kamera je sada pametnija i sposobnija je da identificira temu i podesi postavke za najbolju fotografiju u trenutku. Za izražavanje kreativnosti zadužena je leća koja omogućava veću dubinu kadra, s mogućnošću ručnog upravljanja dubinom polja fotografija i fokusiranjem na temu za zapanjujuće, profesionalne slike. Za snimanje jasnih i svijetlih slika u uslovima odličnog, ali i slabog osvjetljenja sa Galaxy A9 glavnim objektivom od 24MP, za prekrasne fotografije u bilo koje doba dana.

Nove moćne funkcije za izuzetne performanse tijekom dana

Pouzdana baterija od 3,800 mAh na Galaxy A9 pametnom telefonu, korisnicima omogućava da žive bez ograničenja i uživaju u dugotrajnim performansama. Također, mogu snimiti sve, bez ograničenja, sačuvati više i brisati manje sa 128GB unutarnje memorije telefona, koju je moguće proširiti microSD karticama kapaciteta do 512GB.

Dizajniran kako bi život učinio praktičnijim, Galaxy A9 sadrži funkcije: Bixby, Samsung Pay i Samsung Health, a korisnici mogu iskoristiti i mnoge pogodnosti koji nudi Galaxy A9, uključujući App Pair, koji omogućava istovremeno pokretanje dvaju omiljenih aplikacija i njihov pregled na čitavoj površini ekrana.

Dizajn prve klase

Galaxy A9 bit će dostupan u tri jedinstvene boje – crnoj, plavoj i ružičastoj, sa elegantnim i ergonomskim dizajnom, koji se odlično uklapa u dlan zahvaljujući zakrivljenoj staklenoj površini kućišta.

Galaxy A9 će biti dostupan na tržištu Bosne i Hercegovine polovicom studenog 2018.

Kopirati
Drag cursor here to close