Počeo najveći i najpoznatiji sajam zrakoplovstva

Počeo najveći i najpoznatiji sajam zrakoplovstva

Sci-Tech / Tehnologija | 01. 03. 2019. u 16:17 Bljesak.info / Anadolija Agencija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Akrobacijama vojnih aviona i helikoptera danas je počeo Međunarodni sajam avijacije i obrane u Australiji "Avalon Airshow".

Radi se jednom od najvažnijih sajmova zrakoplovstva koji privlači više desetina tisuća posjetitelja.

Sajam u australskom gradu Geelongu, koji se održava svake dvije godine, počeo je danas i traje naredna tri dana. Sudjeluju zemlje i tvrtke koje su vodeće u oblasti zrakoplovstva. 

Izvor fotografije Twitter / Prezentacija velikih transportnih zrakoplova

U zatvorenom dijelu sajma, kojeg posjećuju desetine tisuća ljudi, vodeće kompanije u avio industriji promoviraju prototipe i nove tehnologije. Radi se o predstavljanju bespilotnih letjelica, raketnih bacača, helikopterskih motora, borbenih aviona, svemirskih tehnologija, kao i radarskih sustava za dronove.

Izvor fotografije Twitter / Akrobacije uz vatrovite efekte 

Na otvorenom dijelu sajma izloženi su svi elementi od putničkih do borbenih aviona i helikoptera, zatim od ogromnih transportnih aviona do oklopnih vojnih vozila, kao i od akrobatskih aviona do civilnih helikoptera. 

U okviru sajma, australijski, novozelandski, singapurski i američki borbeni avioni i helikopteri, kao i ogromni transportni avioni, pokazali su svoje sposobnosti.

Posjetitelji su imali priliku vidjeti letačke sposobnosti borbenih aviona tipa F/A -18F Super Hornet, C-17 Globemaster, F-35A i F-22A Raptor. 

Izvor fotografije Twitter / Pogled iz zraka na Avalon Airshow
Kopirati
Drag cursor here to close