Rezultat učenja i rada

Osnovci izradili robote

Pet "STEMI Hexapod" robota koji na naredbe plešu i hodaju, rezultat je učenja i rada deset osnovaca iz Livna, polaznika jednomjesečne radionice lokalnog Edukacijskog razvojna parka Ho-Ruk.
Sci-Tech / Tehnologija | 02. 12. 2021. u 17:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U četvrtak je u prostorijama Srednje strukovne škole Silvija Strahimira Kranjčevića održana prezentacija radova livanjskih osnovaca koji su mjesec dana u STEMI radionici učili sastavljati, modelirati i programirati robote.

Pet "STEMI Hexapod" robota koji na naredbe plešu i hodaju, rezultat je učenja i rada deset osnovaca iz Livna, polaznika  jednomjesečne radionice lokalnog Edukacijskog razvojna parka Ho-Ruk.

"Mi smo napravili funkcionalnog robota. Napravili smo aplikaciju ali smo i 3D modelirali jedan njegov dio. Aplikaciju smo napravili da se može kretati naprijed, nazad, desno i lijevo. Imamo interes da napravimo nešto nova i za buduće generacije da prenosimo njima svoje znanje. To je meni bilo jedno od najljepših dijelova radionice", kazao je Gabrijel Perković, učenik devetog razreda OŠ IGK Livno

"Svi smo bili prijateljski nastojeći jedni prema drugima. Najzanimljiviji dio mi je bio samo slaganje ovih robotića", kazala je Merijem Gurta, učenica devetog razreda OŠ IGK Livno

Cilj ove radionice je bio upoznati učenike s novim tehnologijama i zanimanjima a STEMi roboti su upravo idealan alat za učenje robotike i inženjerstva.

Učenici šestih, sedmih, osmih i devetih razreda su bili polaznici te smo zajedno s njima uradili vrhunski posao tj. sastavili STEMi robotića, programirali, dizajnirali i modelirali. Na kraju smo napravili mobilnu aplikaciju koju su onu u biti napravili da bi pokrenuli samog robotića", dodao je Josip Maglica, voditelj Edukacijskog parka Ho-Ruk.Pet "STEMI Hexapod" robota koji na naredbe plešu i hodaju, rezultat je učenja i rada deset osnovaca iz Livna, polaznika  jednomjesečne radionice lokalnog Edukacijskog razvojna parka Ho-Ruk.

Iako ovakvo nešto još uvijek nije standard u školama Bosne i Hercegovine, dobro je da učenici ipak na neki način mogu doći do suvremenih znanja i iskustva kada se radi o modernim tehnologijama koje sve više ulaže u naš život i mijenjaju ih.

Kopirati
Drag cursor here to close