Više vremena online

Online navike potaknute pandemijom u budućnosti će postati normalne

Očekuje se da će korisnici nakon pandemije u prosjeku provoditi dodatnih deset sati tjedno online kao rezultat povećanih online aktivnosti.
Sci-Tech / Tehnologija | 27. 06. 2021. u 11:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prelazak na online upravljanje ključnim elementima svakodnevnog života potaknuto globalnom pandemijom Covid-19 ostat će realnost za ljude širom svijeta dugo nakon što pandemija prođe, predviđa opsežan novi Ericssonov (NASDAQ: ERIC) izvještaj o korisnicima.

Ericssonov ConsumerLab izvještaj pod nazivom “Budućnost urbane realnosti” je najveće Ericssonovo istraživanje korisnika dosad, a daje uvid u njihova vjerovanja o onome što će se dogoditi nakon pandemije do 2025. godine.

Predstavljajući mišljenja 2,3 milijarde korisnika iz 31 zemlje širom svijeta, izvještaj predviđa da će korisnici uz nastavak online upravljanja rutinskim aktivnostima poput rada na daljinu, e-učenja, e-zdravstva i kupovine namirnica, usvojiti i naviku korištenja u prosjeku 2,5 novih internetskih usluga, piše Profitiraj.hr.

Očekuje se da će korisnici nakon pandemije u prosjeku provoditi dodatnih deset sati tjedno online kao rezultat povećanih online aktivnosti. Predviđa se da će se time također smanjiti jaz između umjerenih i naprednih online korisnika, budući da su umjereni korisnici tijekom pandemije uveli u svoje svakodnevne živote više online usluga.

Glavni zaključci izvještaja:

  • Sve rutinske aktivnosti će se do 2025. odvijati online; svaki drugi korisnik očekuje da će koristiti e-učenje za usvajanje novih vještina. Ubuduće će više od trećine korisnika naručivati namirnice uglavnom online.
  • Kupovina lokalnih proizvoda će biti na prvom mjestu; djelomično potaknuti brigom za okoliš, više od polovine korisnika u cijelom svijetu očekuje da će kupovati više lokalnih proizvoda i namirnica što će postati novi standard.
  • Premda polovina korisnika izražava zabrinutost za klimatske promjene, 67 posto ih u budućnosti želi povećati turistička putovanja; iako većina korisnika vjeruje da bi održivije opcije putovanja trebale biti dostupne, samo jedan od troje navodi da će se suzdržati od letenja prilikom privatnih putovanja u budućnosti.
  • Vrijeme provedeno online će se u prosjeku povećati za 10 sati tjedno do 2025.; očekuje se da će se ovisnost o online platformama nastaviti i nakon pandemije, a korisnici predviđaju da će u prosjeku dodati 2,5 usluga u svoje dnevne online aktivnosti do 2025. Ovo naglašava važnost digitalne inkluzije u osiguravanju pravednog i otpornog života u budućnosti.

 

Kopirati
Drag cursor here to close