Uz precizan algoritam

Novi Appleov sat mogao bi dobiti opciju koja će koristiti baš svima

Appleovi inženjeri nemaju još puno vremena za razvoj algoritma koji će moći precizno očitavati informacije o tjelesnoj temperaturi osoba koje nose Appleov sat.
Sci-Tech / Tehnologija | 03. 05. 2022. u 12:38 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pametni satovi danas prate brojne aktivnosti i zdravstveno stanje svojih korisnika, a nisu rijetki slučajevi u kojima su čak i spasili živote osobe koje su ih nosile. Sa svakom novom generacijom i modelom popis mogućnosti nosivih uređaja sve je veći te bi jednom čak mogli postati i medicinski uređaji koji će potpuno precizno očitavati brojne važne podatke poput tlaka, šećera u krvi, tjelesne temperature i slično.

Poznato je kako Appleovi inženjeri već rade na takvim opcijama, no staviti toliko tehnologije i (preciznih) senzora u tako malo kućište nije niti malo jednostavan zadatak.

Apple je za prošlogodišnji model svog sata razvijao tehnologiju pomoću koje bi sat sa zapešća očitao temperaturu tijela korisnika, no nisu bili zadovoljni s algoritmom koji su razvijali tako da su od te opcije za Apple Watch 7 odustali. Njihovi inženjeri nastavili su s razvojem te opcije, a prema analitičaru Ming-Chi Kuou postoji mogućnost da bude spremna do početka prodaje nadolazeće generacije Apple Watch 8, javlja Zimo.

Problem senzora koji sa zapešća očitava temperaturu jest u činjenici što, kako je rekao Kuo, temperatura kože ovisi i o vanjskim okolnostima, odnosno vanjskoj temperaturi. Zbog toga sam hardver ne može očitavati ispravnu temperaturu sa zapešća tako da je ključ točnog mjerenja temperature u nečem posve drugom - u algoritmu.

Pred Appleovim inženjerima sada je zahtjevan zadatak da uspiju razviti toliko dobar i precizan algoritam koji će u obzir uzeti i druge okolnosti poput vanjskih faktora, temperature zraka i slično i moći prikazati točnu tjelesnu temperaturu osobe koja ga nosi.

S obzirom na to da predstavljanje osme generacije sata očekujemo već za četiri mjeseca, nemaju previše vremena da u tome uspiju, no ako Apple Watch 8 ne bude imao tu opciju, jasno je kako će inženjeri kompanije nastaviti s razvojem kako bi opcija mjerenja tjelesne temperature bila dostupna na nekom od budućih modela njihova sata.

Kopirati
Drag cursor here to close