Kraj jedne ere

Nintendo gasi online usluge za Wii U i 3DS

Sljedećeg proljeća Nintendo će ugasiti online usluge za 3DS i Wii U, što će utjecati na multiplayer igre i druge povezane značajke.
Sci-Tech / Tehnologija | 05. 10. 2023. u 10:47 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon što je ranije ove godine ugasio Wii U i 3DS eShopove, Nintendo je službeno objavio kako početkom travnja 2024. godine online igranje i druge značajke koje koriste online komunikaciju prestaju za Nintendo 3DS i Wii U.

Igra Badge Arcade također bi se trebala ugasiti. Usluga koja će za sada nastaviti s radom je Pokemon banka, usluga pohrane u oblaku koja je pokrenuta 2013. godine, prenosi The Verge.

Offline igra će i dalje biti podržana, a igrači bi još neko vrijeme trebali moći preuzimati ažuriranja i ponovno preuzimati igre kupljene putem eShopa, javlja Bug.

Značajka StreetPass trebala bi biti dostupna i nakon gašenja online usluga, budući da koristi lokalnu komunikaciju za razmjenu podataka, ali za razliku od nje, SpotPass se oslanja na online usluge, pa samim time više neće biti dostupan.

Nintendo je u ožujku ove godine isključio neke značajke Mario Kart 8 i Splatoon verzija igara za Wii U kako bi riješio sigurnosne probleme, vrativši ih nedavno u kolovozu.

Konzola Wii U prvi put je izdana 2012. godine, a proizvodnja je zaustavljena 2017., postavši jedna od najgore prodavanih konzola tvrtke.

3DS je lansiran 2010., a prestao se proizvoditi 2020. godine, postigavši nešto bolji uspjeh. Nintendo Network, online platforma nastala 2012. godine, pružala je online funkcionalnosti i igre za oba uređaja, prenosi Engadget.

Kopirati
Drag cursor here to close