Svi polažu nade u tržite igara

Zašto su mobilne igrice stup razvoja gaming industrije

Ako se vratimo deset godina u prošlost, bilo je teško zamisliti da će mobilne igre globalno postati dominantne u usporedbi s drugim igraćim platformama. U današnje vrijeme mobilni zaslon je postao čvrsti odabir većine igrača, i tu poziciju drži
Sci-Tech / Flash | 15. 02. 2023. u 11:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Samo tijekom 2022. predviđalo se da će globalna gaming industrija generirati 222 milijarde dolara diljem svijeta - pri čemu je mobilno igranje trebalo preuzeti 60% od tog ukupnog iznosa. Čak su i divovi kao Electronic Arts, Take-Two Interactive, Sony i mnoga druga renomirana imena ubrzali svoje pohode i ulaganja na mobilno igranje, ostvarivši strateške akvizicije i ulaganja u takve poslovne modele u posljednjih nekoliko godina.

I ne polažu samo investitori velike nade u tržište igara. Ispostavilo se da igrači posvuda prihvaćaju promjenjive trendove industrije igara i zapravo preuzimaju više od milijardu mobilnih naslova tjedno. Evo zašto su mobilne igre postale dominantne i zašto će i dalje biti glavni oblik igranja za mnoge, prenosi Metroportal.

Pristupačnost je kraljica tržišta

Dok je najtradicionalniji oblik igranja putem računala ili konzole još uvijek glavno uporište u industriji, mobilno igranje lako nudi alternativu bez premca. Njegova prenosivost i pristupačnost postaje glavni adut za stjecanje korisnika, piše Metroportal.

Unutar samo nekoliko dodira igrači mogu preuzeti i učitati nove igre iz trgovine aplikacija na svoje telefone i tablete te igrati bilo gdje uz pomoć svojih uređaja poput Huawei Mate 50 Pro, nova 10 i slušalica FreeBuds 5i - čak i dok putuju vlakom ili tijekom pauze za ručak na poslu. Tijekom ovih poslovno neaktivnih razdoblja u danu koja često dovode dosadu, vjerojatnije je da će korisnici uključiti mobilnu igru kako bi ispunili svoje vrijeme zabavom. To je samo jedan od mogućih razloga zašto su ležerne i ne zahtjevne igre u porastu. Naslovi poput Gardenscapes, Homescapes ili Fishdom došle su do vrha najboljih igara 2022. na AppGallery.

Za maštovite igrače koji trebaju podnevni bijeg i avanturu, RPG-ovi kao što su Summoners War i Infinity Kingdom popularan su izbor i zauzimaju veliki dio top ljestvica AppGalleryja.

Mnoge igre postale su besplatne za igranje kako bi povećale broj preuzimanja i oslanjaju se na mikrotransakcije za stalni prihod. Igrači se osjećaju ugodnije s manjim shemama plaćanja u usporedbi s pozamašnim iznosima potrebnim za kupnju igara za konzole. U nedavnom izvješću, korisnici su otkrili da troše najviše novca na valute u igri i posebne predmete/likove kako bi brzo ubrzali svoj napredak. Ove mikrotransakcije često su jeftine i isplative, a najviše od svega, pružaju nižu troškovnu granicu za ulazak u gaming zajednicu, posebno mlađim odraslim osobama ili tinejdžerima koji čine veliki dio tržišta potrošača igara.

AppGallery ide korak dalje - uvodi sustav bodovanja za korisnička preuzimanja, čineći igre još vrijednijim za mnoge. Korisnici i igrači mogu dobiti Huawei bodove sudjelovanjem u aktivnostima u različitim aplikacijama i iskoristiti ih za preuzimanje bezbrojnih uzbudljivih nagrada.

Što je zajednica jača i šira, to je iskustvo ugodnije

Osim što je dostupno mnogim igračima, mobilno igranje ima manje limitirajućih faktora od igara za računala i konzole te omogućuje ljudima svih skupina da se pridruže igrama s bilo kojeg mobilnog ili tablet uređaja. To u konačnici oslobađa igrače potrebe za kupnjom konzola koje ponekad igranje s prijateljima može učiniti ekskluzivnijom i daleko skupljom zabavom.

To je posebno vidljivo u žanrovima SLG-ova, MMORPG-ova i MOBA-a, koji su se popeli na vrh tržišta. Velik broj AppGallery najboljih igara 2022. sastoji se od SLG-ova, kao što su State of Survival: Zombie War, Guns of Glory: The Iron Mask i Lords Mobile: Kingdom Wars koji imaju načine igre za više igrača te koji su izgradili jake gamerske zajednice i sljedbenike. Nedavno lansirani naslovi poput Land of Empires: Immortal koji su u AppGallery od prosinca, brzo postaju popularni među korisnicima.

AppGallery pozdravlja gamere posvuda i zapravo ne zahtijeva od korisnika da imaju Huawei uređaje. Korisnici uređaja koji nisu Huawei sve više igraju igre na AppGalleryju, što predstavlja i razlog iza sve većeg broja korisnika AppGalleryj trgovine aplikacija u 2022. Uz primamljive popuste za nove korisnike, pakete dobrodošlice i IAP popuste logično je da mnogi hrle na platformu kao jedno od glavnih odredišta mobilnog gaminga.

Kopirati
Drag cursor here to close