Jeste li među njima?

Neki korisnici od 1.1. neće moći koristiti WhatsApp

Ako ste među onima koji više neće moći koristiti WhatsApp, trebali ste već dobiti obavijest u aplikaciji koja vas poziva da spasite svoje prepiske.
Sci-Tech / Tehnologija | 28. 12. 2020. u 18:41 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Korisnici starijih pametnih telefona, od 1. siječnja 2021. godine ostat će bez jedne od najpopularnijih aplikacija za dopisivanje. Naime, WhatsApp od tog datuma više neće podržavati svoju aplikaciju na mobilnim telefonima koji koriste Android 4.0.2 ili stariji, odnosno iOS 8 i stariji.

U prijevodu, ako imate model iPhonea koji nosi oznaku 4 ili stariji, bilo koji Windows telefon ili Android telefon kupljen 2011. godine ili ranije, više nećete moći koristiti WhatsApp.

Kako su poručili iz te aplikacije, želite li sačuvati svoje prepiske, možete ih spremiti i poslati si kao privitak e-mailu. No, ne ako ste i u Njemačkoj. Naime, tamo ova opcija slanja putem e-maila nije dostupna.

Želite li provjeriti koji operativni sustav koristi vaš uređaj, taj podatak možete pronaći u Postavkama, u dijelu O telefonu.

Ako ste među onima koji više neće moći koristiti WhatsApp, trebali ste već dobiti obavijest koja vas poziva da spasite svoje prepiske, javlja Zimo.

Najjednostavniji način za to je ako uđete u WhatsApp, odaberete padajući izbornik koji se skriva ispod tri okomite točke u gornjem desnom kutu ekrana, uđete u Postavke/Settings i tamo odaberete Razgovori/Chats. U donjem dijelu ekrana dobit ćete opciju Arhiviranje razgovora/Chat Backup. Preostaje vam samo da odaberete način na koji želite arhivirati razgovore. Razgovori se arhiviraju u oblaku (što vam je posebno navedeno u aplikaciji).

Za spašavanje prepiske u obliku privitka e-mail poruci, morati ćete ući u samu prepisku, ponovno odabrati padajući izbornik iza tri okomite točke u gornjem desnom kutu i potom ući u opciju Više/More te tamo odabrati opciju Izvezi razgovor/Export chat. Nakon toga pratite upute na ekranu.

Ako pak želite i dalje koristiti WhatsApp i biti u kontaktu s prijateljima i obitelji, razmislite o kupovini novijeg pametnog telefona s kojim ćete moći biti sigurni sljedećih nekoliko godina.

Kopirati
Drag cursor here to close