Mobilna aplikacija

Mostar bus dobio sustav za e-karate, testirali smo aplikaciju

Aplikacijom će se, kažu, pretplatnički kuponi moći i produžavati, a dostupna je i virtualna pretplatnička kartica
Sci-Tech / Tehnologija | 14. 11. 2023. u 18:31 Ma. M.| Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Građani i posjetitelji Mostara uskoro će moći karte za javni prijevoz kupovati mobilnom aplikacijom Mostar busa.

Aplikacija je već dostupna za preuzimanje na App Storeu i Trgovini Play, iako se iz ovog gradskog poduzeća nisu oglasili je li aplikacija već u upotrebi. U trenutku pisanja ovog članka internetska stranica Mostar busa bila je nedostupna.

Mobilnu aplikaciju i sustav e-karata izradila je tvrtka Unis Telekomunikacije d.d. Mostar, koja je bila jedini ponuđač u javnoj nabavi. Ista tvrtka koja je izradila i aplikaciju poduzeća Mostar Parking.

Bez rasporeda vožnji

Sustav e-karata vrijedan gotovo 90 tisuća maraka. Nabava je raspisana u rujnu 2022. godine, a ugovor je zaključen 21. listopada prošle godine. Testirali smo aplikaciju.

Pri preuzimanju potrebno se registrirati unošenjem elektroničke pošte. Nakon unošenja el. pošte dobivate lozinku za registraciju te već imate mogućnost kupovanja karte.

Foto: Bljesak.info / Aplikacija Mostar busa na iOS uređaju

Na App Storeu o aplikaciji su naveli kako ''korisnici mogu dobiti detaljne informacije o stanicama i rutama u Mostaru''. Preuzimanjem i registracijom na aplikaciju moguće je pronaći popis ruta i stanica, ali ako želite saznati kada vaš autobus dolazi nije moguće, budući da red vožnja nije dostupan.

Virtualna kartica

Nadalje, u opisu aplikacije stoji kako je moguća kupovina jednokratne karte ili pretplatničkog kupona. Aplikacijom će se, kažu, pretplatnički kuponi moći i produžavati, a dostupna je i virtualna pretplatnička kartica.

Podsjećamo, federalni revizori su u svom izvještaju za prošlu godinu naveli kako Mostar bus nije bio u mogućnosti tekućim sredstvima izmiriti tekuće obveze. Naveli su kako samo troškovi plaća i ostalih osobnih primanja za 2022. godinu iznosili su 2.004.423 KM, a u 2021. godini 1.651.261 KM.

Foto: Bljesak.info / Autobbusno stajalište u Ortiješu

''Ove okolnosti stvaraju sumnju u sposobnost Društva da nastavi s vremenski neograničenim poslovanjem, ali Uprava prilikom sastavljanja financijskih izvješća za 2022. godinu nije izvršila procjenu sposobnosti subjekta da nastavi poslovati u vremenski neograničenom razdoblju sukladno MRS-u 1, niti je to objavila u financijskim izvješćima, zbog čega oni nisu sastavljeni sukladno Zakonu o računovodstvu i reviziji u FBiH'', stoji u revizorskom izvještaju Mostar busa.

Kopirati
Drag cursor here to close