U tome prednjači Sony

Mobiteli će uskoro snimati kvalitetnije fotografije nego fotoaparati

Većina ljudi, pored pametnih telefona, više niti ne pomišlja na kupovinu DSLR ili mirrorless fotoaparata.
Sci-Tech / Tehnologija | 02. 06. 2022. u 10:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pametni telefoni odavno su zamijenili klasične digitalne fotoaparate, no dio ljubitelja fotografije i profesionalni fotografi i dalje koristi DSLR aparate i mirrorles aparate s izmjenjivim objektivima jer im, osim kvalitetnijih fotografija, zahvaljujući različitim objektivima daju više mogućnosti.

No čini se da nismo daleko od trenutka kada će fotografija snimljena pametnim telefonima biti kvalitetnija od one snimljene profesionalnim aparatima.

U to su uvjereni u Sonyju te je o tome tijekom nedavne prezentacije govorio predsjednik i izvršni direktor odjela Sony Semiconductor Solutions (SSS) Terushi Shimizu, javlja Zimo.

Prema njemu, kvaliteta fotografija snimljenih telefonima za nekoliko godina premašit će kvalitetu fotografija snimljenim DSLR i mirrorless aparatima. U jednom slideu Sonyjeve prezentacije kao godina u kojoj će doći do te promjene spominje se 2024.

Kao glavne razloge za takav napredak iz Sonyja su izdvojili kombinaciju većih senzora (do 2024. veličina senzora u top modelima trebala bi se udvostručiti), tehnologiju dvoslojnih tranzistorskih piksela te procesiranje fotografija s kojim upravlja umjetna inteligencija.

Kako naglašavaju na TechRadaru, razvoj kamera na pametnim telefonima i digitalnim aparatima posljednjih se godina kreće u suprotnim smjerovima te dok je kvaliteta senzora na telefonima sve bolja, popularnost DSLR-a sve je manja.

Kopirati
Drag cursor here to close