Strart-up ideja "The Next Step"

Mostarski studenti osmislili marketing plan za ugostiteljske objekte

Ugostiteljske objekte odabrali su zbog činjenice da u Bosni i Hercegovini veliki broj ugostiteljskih objekata trenutno "pati" od velikog pada u brojkama što se tiče zarade, jer su jako dug period bili zatvoreni zbog pandemije.
Sci-Tech / Tehnologija | 21. 06. 2021. u 11:36 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Budući da je cijeli svijet već duži period pogođen pandemijom COVID19 koja je donijela mnoge promjene i prisilila mnoge na alternativu u promoviranju biznisa, digitalni marketing je postao glavni način promoviranja u velikom broju različitih vrsta poslovanja'', napisala je Vildana Šuta, studentica prve godine Fakulteta informacijskih tehnologija Univerziteta "Džemal Bijedić" u Mostaru.

Šuta i njene kolege Husein Marić, Selma Kovačević, Bakir Leto, Ena Omanović su u prethodnom periodu radile na marketing planu, a zadatak im je bio da u sklopu predmeta Uvod u marketing kreiraju marketing plan o start-up ideji agencije za digitalni marketing "The Next Step".

''Pod vodstvom naših mentora doc.dr. Veldina Ovčine i doc.dr. Irme Dedić, kreirali smo marketing plan, a fokus smo stavili na ugostiteljske objekte, stoga ćemo pružati usluge digitalnog marketinga (uključujući i Google Ads, SEO, izrade dinamičnih web stranica, usluge vođenja društvenih mreža) ugostiteljskim objektima prvenstveno na području Bosne i Herecegovine, a zatim i susjedne Hrvatske, nakon čega bismo se proširili i na skandinavsko tržište'', navode iz ovog tima.

Ugostiteljske objekte odabrali su zbog činjenice da u Bosni i Hercegovini veliki broj ugostiteljskih objekata trenutno "pati" od velikog pada u brojkama što se tiče zarade, jer su jako dug period bili zatvoreni zbog pandemije.

''Bosna i Hercegovina inače obiluje velikim brojem ugostiteljskih objekata koji su kvalitetni ali neviđeni. Mi želimo biti "The Next Step" za te objekte. Prilikom prezentacije koja se odvila 16. lipnja putem online platforme Microsoft Teams, privukli smo pažnju slušatelja i zadobili veliki broj pohvala od strane profesora, asistentice, ali i naših kolega. Veliki potencijal se vidi u našem marketing planu'', kaže Šuta.

"Čestitke na pristupu, ideji, dobrom istraživanju tržišta, konceptu i kreativnim rješenjima! Želim da The Next Step bude poslovni subjekt u gradu Mostaru!" prikazuje potencijal marketing plana za agenciju za digitalni marketing "The Next Step", prenijela je Šuta, komentar profesora  Ovčine.

''Naš sljedeći zadatak u sklopu predmeta Uvod u marketing bi bio proširiti vijest o nama i našoj ideji, prvenstveno na području Hercegovine, jer je Mostar zamišljen kao središte same agencije''

Kopirati
Drag cursor here to close