Probijanje zaštite

Izraelci presreli dopisivanje između bandi i dilera droge

Cellebrite su na svom blogu prvotno opisali cijeli postupak do u detalje, ali su u međuvremenu izmijenili blog i obrisali one najosjetljivije dijelove.
Sci-Tech / Tehnologija | 23. 12. 2020. u 07:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Aplikacija za dopisivanje Signal, do sad je slovila kao najsigurnija aplikacija za razmjenu poruka i multimedijskog sadržaja.

No, izraelska tvrtka koja se bavi računalnom sigurnošću Cellebrite tvrdi kako je uspjela probiti Signalovu zaštitu i dekodirati zaštićene poruke koje su razmjenjivali članovi bandi, diler drogom pa čak i prosvjednici.

U svom blogu iz Cellebritea su pojasnili kako su pronašli ključ za dekodiranje koji im omogućava pristup porukama koje Signal pohranjuje u svojoj bazi podataka.

Nakon toga, uspjeli su se probiti u bazu podataka koja im je pak omogućila pristup porukama.

Cellebrite su na svom blogu prvotno opisali cijeli postupak do u detalje, ali su u međuvremenu izmijenili blog i obrisali one najosjetljivije dijelove, javlja Zimo.

Nije jasno jesu li to učinili kako bi spriječili hakere ili druge tvrtke da naprave isto, ili su im se javili iz Signala i zatražili da uklone postupak kako ne bi kompromitirali njihove korisnike.

U svakom slučaju, ako i drugi stručnjaci potvrde da je moguće presresti i pročitati poruke koje se šalju putem aplikacije Signal, to bi moglo biti pogubno za tu aplikaciju, ali i brojne njene korisnike.

Za sad u Signalu šute o cijelom slučaju.

Kopirati
Drag cursor here to close