Niža cijena i snažan hardver

iPhone izbacuje novi iPhone odličnih karakteristika i dostupan svima

Sljedeća generacija jeftinijeg iPhonea (SE), koju na tržištu očekujemo najranije 2023., napokon će dobiti veliki ekran i moderniji dizajn, pa će sigurno biti zanimljivija većem broju kupaca.
Sci-Tech / Tehnologija | 31. 08. 2022. u 11:04 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Apple je ove godine predstavio novu generaciju svojeg najpristupačnijeg telefona - iPhone SE. Uređaj karakterizira pristupačnija cijena u odnosu na top-modele iPhonea (nešto više od 4 tisuće kuna), moderan hardver i zastarjeli dizajn.

Upravo je taj zastarjeli dizajn po uzoru na iPhone 8 s malim ekranom (4,7 inča) i tipkom Home najčešći razlog zašto mnogi na kraju odustanu od kupovine ovog uređaja, no s nadolazećom generacijom to bi se moglo promijeniti.

Naime, najranije sljedeće godine ili tek za dvije godine možemo očekivati novi iPhone SE, koji će napokon dobiti moderniji dizajn i veći ekran koji će se protezati od ruba do ruba, uz hardverski urez u kojem će biti smještena kamera i senzori.

To znači da će ta verzija iPhonea imati ekran dijagonale 6,1 inča, uz bateriju kapaciteta nešto manje od 3000 mAh te mogućnost bežičnog punjenja baterije, javlja Zimo.

Pokretat će ga Appleov čip A15 ili A16, imat će 4GB RAM-a, ali i dalje samo jednu kameru sa stražnje strane, čija bi rezolucija trebala iznositi 12 MP.

S prednje strane bit će kamera za snimanje selfieja rezolucije 7 MP, a kako će se u notchu nalaziti i senzori za Face ID, ovaj uređaj dobit će i mogućnost otključavanja telefona pogledom. Tipka Home zauvijek odlazi u povijest.

Također, s obzirom na to da se najavljuje da nova generacija iPhonea 14 neće imati model mini, a SE će imati veći ekran, to bi značilo da Apple u potpunosti namjerava raskrstiti s malim modelima svojih telefona, tako da će najmanja dijagonala iPhonea iznositi 6,1 inč.

Kada će Apple predstaviti novu generaciju iPhonea SE, još nije poznato, kao što nije poznata niti njegova cijena, koja bi, u odnosu na aktualni model, mogla biti viša - u skladu s poskupljenjima svih ostalih stvari na tržištu.

S većim ekranom i snažnim hardverom te pristupačnijom cijenom, ovaj bi telefon mogao postati veliki prodajni hit među ljubiteljima Applea.

Kopirati
Drag cursor here to close