Za ljubitelje jabuke

iPhone 16 Pro Max navodno stiže s jedinstvenom karakteristikom

Očekuje se da će iPhone 16 serija biti predstavljena u devetom mjesecu 2024. godine, a najjači i najskuplji model ove serije bit će iPhone 16 Pro Max.
Sci-Tech / Tehnologija | 20. 07. 2023. u 16:51 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iako Apple još nije predstavio iPhone 15 seriju, koja će, usput rečeno, stići na jesen ove godine, već su se počele pojavljivati informacije o iPhone 16 seriji, tačnije o najjačem modelu iz ove serije – iPhoneu 16 Pro Max.

Očekuje se da će iPhone 16 serija biti predstavljena u devetom mjesecu 2024. godine, a najjači i najskuplji model ove serije bit će iPhone 16 Pro Max.

Najnoviji izvještaj otkriva da će ovaj uređaj imati prilično jedinstvenu karakteristiku, bar ako sudimo po navodim poznatog leakera.

Digital Chat Station navodi da će iPhone 16 Pro Max biti opremljen periskopskim senzorom sa “Super Telephoto” zoomom. Ova se oznaka odnosi na kameru žarišne duljine od preko 300 mm, javlja Bajtbox.

Ovo bi bio pravi inženjerski podvig i napredak u odnosu na iPhone 14 Pro Max, koji ima senzor od 77 mm.

Pored toga, isti leaker tvrdio da će glavni senzor kamere iPhonea 16 Pro Max imati 12% veći senzor (veličine 1/1,14”) u poređenju sa onim na iPhoneu 14 Pro Max (1/1,28”), dok će nadolazeći iPhone 15 Pro Max zadržati isti hardver kamere kao i iPhone 14 Pro Max.

Što se tiče iPhone 15 serije, do sada smo saznali dosta detalja o njoj. Tako je otkriveno da će iPhone 15 Pro Max stići s višom cijenom u odnosu na početnu cijenu svog prethodnika, ali navodno će to biti zbog toga što će on imati neke ekskluzivne karakteristike koje neće imati ni iPhone 15 Pro.

Osim toga, otkriveno je i to bi svi iPhone 15 modeli trebali dobiti značajno veće kapacitete baterija u odnosu na one koje se nalazi na prethodnicima.

Kopirati
Drag cursor here to close