Nema čekanja

Apple Watch Ultra 2 stiže krajem godine i to s 3D ispisanim dijelovima

Appleov analitičar Ming Chi-Kuo kaže da će Apple na novom Watchu Ultri zamijeniti pojedine titanske mehaničke dijelove s 3D ispisanim dijelovima, a sve kako bi smanjio vrijeme i troškove proizvodnje.
Sci-Tech / Tehnologija | 17. 07. 2023. u 07:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prema novom izvješću Appleovog dugogodišnjeg analitičara, Minga Chi-Kuoa, Apple će u drugoj polovici godine predstaviti Watch Ultra 2.

Hoće li se to dogoditi u rujnu uz novu seriju iPhonea ili pak u studenom na nekom odvojenom događaju, još nije poznato, ali se navodi da će tvrtkin nadolazeći pametni sat imati 3D ispisane dijelove.

''Moje posljednje istraživanje pokazuje da Apple aktivno usvaja tehnologiju 3D ispisa, a očekuje se da će neki od titanskih mehaničkih dijelova nove Watch Ultre biti izrađeni pomoću 3D pisača. Iako pojedini dijelovi još uvijek moraju proći kroz CNC proces, to svejedno može smanjiti vrijeme i troškove proizvodnje'', tvrdi Chi-Kuo.

Dobavljači 3D pisača za Apple bit će Farsoon i BLT, a IPG Photonics bit će ekskluzivni dobavljač potrebnih laserskih komponenti, prenosi Bug.

Kuo kaže da ukoliko uvođenje 3D ispisanih dijelova u proizvodnju nove Watch Ultre prođe dobro, utoliko očekuje da će Apple usvojiti tu tehniku proizvodnje za još više svojih budućih proizvoda.

Očekuje se, također, da će nova Watch Ultra imati brži SoC, veći 2,1-inčni OLED zaslon te nove softverske značajke zahvaljujući watchOS-u 10.

Kopirati
Drag cursor here to close