IAI

Izraelska državna kompanija IAI u Banjoj Luci otvorila akademiju za cyber sigurnost

''IAI Cyber akademija u Banja Luci namjerava postaviti čvrste temelje znanja potrebnog za suočavanje s izazovima cyber sigurnosti'', rekao je Amir Gross Kabiri,
Sci-Tech / Tehnologija | 26. 03. 2024. u 16:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Israel Aerospace Industries (IAI) svečano je otvorio Cyber akademiju u Banja Luci.

Ova inicijativa na Zapadnom Balkanu ima za cilj opremiti sudionike potrebnim vještinama za prepoznavanje i učinkovito rješavanje različitih prijetnji u oblasti cyber sigurnosti. Akademija će
također biti usredotočena na poboljšanje rukovođenja krizama u oblasti cyber tehnologija.

Ovaj pothvat usklađen je sa strategijom Republike Srpske za jačanje cyber sigurnosti putem globalnih partnerstava, tehnološkog napretka, poboljšanja infrastrukture i znanstvenih istraživanja.

Cyber divizija IAI-a, koja je poznata po izvrsnosti u razvijanju inovativnih rješenja, kombinira najnovije cyber tehnologije i IP sa ekspertizom integracije sustava u raznim ključnim sektorima. IAI razvija sofisticirana rješenja za cyber sigurnost, uključujući uspostavljanje nacionalnih Cyber centara za rano upozoravanje, mjere cyber sigurnosti za osnovne sustave i zaštitna rješenja za kritičnu infrastrukturu u domenama kao što su energija, zrakoplovstvo, pomorstvo i pametna mobilnost.

Amir Gross Kabiri, predsjednik Gospodarske komore Države Izrael u Bosni i Hercegovini, istaknuo je rastuću i evoluirajuću prirodu prijetnji u oblasti cyber sigurnosti.

''IAI Cyber akademija u Banja Luci namjerava postaviti čvrste temelje znanja potrebnog za suočavanje s izazovima cyber sigurnosti. To uključuje poboljšanje sigurnosti za infrastrukturu na nacionalnoj razini, kako u javnom tako i u privatnom sektoru, kao i zaštitu ključnih energetskih infrastruktura. Štoviše, akademija će promovirati sposobnosti provedbe zakona i kapacitete unutarnje obrane, koristeći bogato izraelsko znaje i postignuća u rješenjima cyber sigurnosti, dodatno jačajući bilateralne odnose između Izraela i Republike Srpske''.

Nj.E. gđa Galit Peleg, veleposlanica Države Izrael u Bosni i Hercegovini istaknula je posvećenost Izraela u dijeljenju svojih znanja i stručnosti.

''Utemeljitelji Izraela donijeli su odluku još od ranih dana uspostave naše države da znanje koje steknemo dijelimo s našim prijateljima i da damo svoj doprinos cijelom svijetu. To činimo gotovo osam desetljeća u energetici, sigurnosti hrane, medicini te i u mnogim drugim oblastima. A danas su to nove i moderne tehnologije. Zadovoljstvo je utoliko veće kada imamo priliku podijeliti znanje s velikim prijateljem kakav je Republika Srpska''.

Kopirati
Drag cursor here to close