Razotkrivanje vizija, ambicija i izazova

Kabiri otvoreno o Aluminiju, antisemitizmu, planovima za Zrinjski i suradnji s Čovićem

Što se tiče bivših radnika i dugovanja prema Elektroprivredi, Kabiri ih povezuje s bivšom upravom, naglašavajući da Aluminij Industries nije odgovoran za te dugove.
Gospodarstvo / Ulaganja | 07. 01. 2024. u 15:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izraelski biznismen Amir Gross Kabiri, predsjednik M. T. Abraham Grupe koja je prije tri godine zakupila postrojenje mostarskog Aluminija, optimističan je kada je u pitanju poslovanje Aluminij Industries, tvrtke nasljednice Aluminija.

Kabiri, koji je ujedno i predsjednik Židovske općine Mostar i Gospodarske komore Države Izrael u Bosni i Hercegovini, te potpredsjednik HŠK Zrinjski, koji već nekoliko godina živi i posluje u Mostaru dao je intervju za hrvatski portal Index.hr.

Kabiri u intervju govori o ambicijama kluba, ističući postignuća u posljednje tri godine i planove za daljnji rast. Naglašava važnost ulaganja u infrastrukturu, mlade talente te dugoročne obveze kluba u europskim natjecanjima.

Foto: Bljesak.info / Čelnici HŠK Zrinjski - Šulenta, Kabiri i Lasić

Uz uspješno pozicioniranje Zrinjskog među vodeće balkanske klubove, Amir Kabiri ističe da je Zrinjski neosporno među top 3 hrvatska kluba u svijetu, uz Dinamo i Hajduk.

Održava pozitivan odnos s političarima u BiH, uključujući mostarske, ističući suštinsku različitost mišljenja, ali i zajednički cilj postizanja stabilne i prosperitetne BiH.

Odnos s Draganom Čovićem opisuje kao dijalog između privatnog sektora i političkih razina te ističe podršku predsjednika Čovića, posebno u vezi s Aluminijem.

Kabiri detaljno opisuje dugoročni ugovor s Vladom o preuzimanju Aluminija, ističući planove za proizvodne pogone, radna mjesta i investicije u obnovljivu energiju.

Govori o ekspanziji Aluminija od 2020. godine, planovima, uključujući investicije u proizvodne linije i obnovljivu energiju.

Foto: PR / Amir Gross Kabiri

Što se tiče bivših radnika i dugovanja prema Elektroprivredi, Kabiri ih povezuje s bivšom upravom, naglašavajući da Aluminij Industries nije odgovoran za te dugove.

Kabiri opisuje svoj život u Mostaru kao pozitivan, naglašavajući orijentaciju na obitelj i ljepotu regije. Kao Židov, ističe izazove vezane uz antisemitsku retoriku, pozivajući na napore za izgradnju sigurnijeg društva u Bosni i Hercegovini.

Radujem se dijeljenju svoje strasti za umjetnost kroz kolekciju od 100 modernih majstorskih djela izloženih u galeriji Hub of Fine Arts u Mostaru. Vidim da kolekcija privlači rastuću pažnju i privlači sve više turista u grad. To me osobno motivira i raduje, naglasio je izraelski biznismen.

Cijeli intervju možete pročitati na portalu Index.hr.

Kopirati
Drag cursor here to close