Kopiranje ili?

I Google će proizvoditi tag privjeske kao Samsung i Apple

Za njegov razvoj zadužena je ekipa iz odjela za razvoj pametnih uređaja Nest, a predstavljanje očekujemo u svibnju.
Sci-Tech / Tehnologija | 18. 01. 2023. u 12:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Neke od glasina vezane uz Google prošle godine odnosile su se na sve veći fokus kompanije na hardver. Tako osim nasljednika pametnih telefona Pixel, ove godine očekujemo i prvi Googleov savitljivi telefon, ali i njihov novi model tableta.

Glasine koje su mrežom počele kružiti ovaj tjedan kažu kako ovaj internetski div priprema još jedan uređaj kakav su već predstavile tvrtke poput Applea i Samsunga.

Riječ je o malim lokacijskim uređajima koji se postavljaju uz telefon, novčanik, torbe ili ključeve kako bi ih, u slučaju da ih izgubite ili ih netko ukrade, mogli pronaći, javlja Zimo.

U slučaju gubitka, ti uređaji šalju signale za traženje te privatne identifikatore koje mogu uhvatiti drugi Appleovi ili Samsungovi uređaji (pri čemu je privatnost zajamčena) kako bi se mogla pratiti lokacija. U slučaju da je uređaj koji želite pronaći blizu vas, a ne možete ga pronaći, dovoljno je aktivirati zvučni signal kako bi ga lakše pronašli.

Google sada, prema tim glasinama, razvija vlastiti lokacijski uređaj pod kodnim imenom “Grogu”, “Groguaudio”, odnosno “GR10”. Riječ je, dakle, o kodnim imenima koja bi se, jednom kada se (ako se) uređaj predstavi, mogla promijeniti.

Za njegov razvoj, prema stranici 9to5 Google, zadužena je ekipa iz odjela za razvoj pametnih uređaja Nest, iako to ne mora značiti da će se prodavati pod tim brendom. Kao i slični uređaji, i Googleovi gadgeti za lociranje podržavat će tehnologije UWB i Bluetooth Low Energy za slanje signala.

Ako Google zaista predstavi Grogu, to bi mogli biti tijekom svibnja, na njihovoj godišnjoj konferenciju I/O na kojoj bi mogli saznati i neke službene informacije o novim telefonima Pixel, uključujući i informacije o Pixelu Fold.

Kopirati
Drag cursor here to close