Nosivi gadgeti

Huawei dokazao da tehnologija može biti elegantna

Iako je od samog početka Huawei naglasak stavio na dizajn svojih nosivih uređaja, ova posljednja serija otišla je korak dalje.
Sci-Tech / Tehnologija | 08. 05. 2024. u 08:52 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Zimo.co / Huawei dokazao da tehnologija može biti elegantna

Huawei je odlučio predstaviti nove nosive uređaje namijenjene europskom, ali i svjetskom tržištu, na pomalo neobičnom mjestu - u Dubaiju.

Novi pametni uređaji Huawei Watch Fit 3 i Huawei Watch 4 Pro Space Edition, bile su zvijezde predstavljanja na kojem su svoju premijeru imali i obnovljeni i nadograđeni Huawei MateBook X Pro i Huaweijev prvi tablet s posljednjom generacijom PaperMatte zaslona, Huawei MatePad 11.5, piše Zimo.

Kako je istaknuto tijekom predstavljanja, Huawei želi biti na samom vrhu na tržištu potrošačke elektronike, s naglaskom na inovativnosti i dostupnosti svojih novih uređaja.

Spoj mode, sporta i tehnologije

Huawei je još prošle godine predstavio svoju novu filozofiju i slogan, “Fashion Forward” kojim su naglasak stavili prije svega na dizajn, ali i inovativnost svojih proizvoda.

To su i pokazali predstavljuanjem novog Huawei Watch Fit 3, koji je zadržao karakterističan i elegantan kvadratni dizajn, ali je dobio puno veće mogućnosti prilagođavanja zahvaljujući proširenom izboru boja remena. Veliki AMOLED zaslon (1,82 inča) smješten je u kućište od aluminijske legure debelo samo 9,9 milimetara i teško samo 26 grama.

U oči upada rotirajuća krunica jarke boje koja se koristi za kretanje po izborniku i korisničkom sučelju.

Baš kao što mu i ime sugerira, ovaj je sat namijenjen osobama koje posebnu pozornost posvećuju zdravlju i fitnessu. Tako je aplikacija Stay Fit dobila dodatne mogućnosti i postala osobni trener na zapešću korisnika. Baza podataka o hrani dodatno je proširena, a uvedena je i mogućnost nutritivne analize, kako bi korisnici bolje pratili kako se hrane i kako unesene kalorije potrošiti tjelesnom aktivnošću. Tu su i Smart Sports prijedlozi koji preporučuje određene vrste vježbi u određenom trajanju, na temelju navika korisnika, vremenskih uvjeta i statusa zvona aktivnosti, kako bi potaknuo korisnike da održavaju zdrave navike.

Opcija Huawei TruSleep 4.0 dodatno je nadograđena te pokriva potpuniji raspon fizioloških pokazatelja, njegov sustav ocjenjivanja spavanja je poboljšan i nudi tumačenje uzorka spavanja i prilagođene savjete. Nova značajka “Svjesnost disanja u snu” prati tempo disanja omogućuje korisnicima mirniji san. Huawei Watch Fit 3 dolazi i s Huawei TruSeen 5.5 (praćenje zdravstvenih pokazatelja), ali i poboljšanim senzorom za praćenje otkucaja srca i jednostavnijom provjerom razine kisika u krvi.

Usudite se istraživati

Huawei Watch 4 Pro Space Edition također ima poseban dizajn, nadahnut inovativnim i estetskim dostignućima u istraživanju svemira. Tako je na ovom satu najuočljiviji njegov LAVAL koncept, inspiriran de Laval mlaznicom koja se koristi u raketama i svemirskim letjelicama, a koja se vidi u njegovom nano kristalnom keramičkom okviru i interaktivnom LAVAL licu sata.

Osim “svemirskog dizajna” tu su i poboljšane funkcije praćenja zdravstvenog stanja korisnika, kao i nove fitness značajke. Primjerice, Health Overview 2.0, sada sadrži nove podatke o zdravlju i novu funkciju analize trendova zdravlja, što omogućuje testiranje više osnovnih zdravstvenih pokazatelja u 60 sekundi.

HUAWEI MateBook X Pro i HUAWEI MatePad 11.5"S

Iako su pametni nosivi uređaji bili u središtu pozornosti u Dubaiju, Huawei nije propustio predstaviti i nove uređaje koji su usmjereni prije svega na produktivnost, a onda i na tehnološku inovaciju i dizajn. Tako nova verzija Huawei MateBook X Pro prijenosnog računala teži manje od kilograma (980 grama), a debljine je tek 13,5 milimetara. To je ujedno jedini laptop s Intelovim Core Ultra 9 procesorom visokih performansi lakši od jednog kilograma. Kako su istaknuli, toliko je lagan da je lakši i od "zraka", aludirajući tako na Appleov MacBook Air koji vide kao direktnu konkurenciju.

Povećana je i autonomija. Kako je istaknuto, X Pro može raditi još dulje zahvaljujući 70 Wh bateriji koja podržava brzo punjenje. Što to točno znači, ovisi ponajprije o tome što se radi na računalu. Ali iz Huaweija ističu kako bi X Pro bez problema trebao izdržati cijeli radni dan bez dodatnog punjenja.

Nakon što je prošle godine predstavljena prva generacija MatePada 11.5"S PaperMatte i prvog fleksibilnog tableta s OLED zaslonom u industriji, Huawei je tu seriju proširio novim uređajem - MatePad Pro 13.2". Novi Huawei MatePad 11.5"S prvi je tablet namijenjen za intenzivan rad koji ima Huawei PaperMatte zaslon nove generacije zahvaljujući kome se refleksiju površine svodi na manje od 2 post i kojim se eliminira 99 posto svjetlosnih smetnji. U prijevodu to znači da je sadržaj na zaslonu vidljiv i u uvjetima jarkog svjetla.

Aplikacija koju će kreativci obožavati

Zanimljiva je novost Huaweijeva aplikacija za crtanje (prvenstveno na tabletu), GoPaint.

Kako su pojasnili, ovu su aplikaciju zajednički razvili Huawei 2012 Laboratories i drugi timovi za istraživanje i razvoj iz osam područja, uključujući materijale, fizičku optiku i grafičko renderiranje. Huawei je tako angažirao vrhunske likovne ekipe da izrade aplikaciju sa živopisnim i realističnim efektima pisanja i slikanja. Aplikacija dolazi s više od 100 različitih virtualnih kistova i realističnih tekstura, dajući korisnicima realna i prirodna platna za slikanje, javlja Zimo.

Zahvaljujući FangTian Painting Engineu, GoPaint podržava veliki broj slojeva, nisku latenciju i visoku brzinu kadrova za trenutni odgovor na korisnikove poteze kistom. Kako ističu, GoPaint donosi autentičnu, profesionalnu, pametnu aplikaciju za slikanje jednostavnu za korištenje koja će se svidjeti podjednako ljubiteljima i profesionalnim kreativcima. Huawei će također opremiti GoPaint cjelovitim skupom vodiča koji će korisnicima pomoći da se uhvate u koštac sa svakim alatom u aplikaciji. Korisnici mogu učiti u hodu, počevši od jednostavnog i postupno produbljujući svoje znanje o funkcijama više razine.

Osim navedenih proizvoda, u Dubaiju su predstavljene i nove slušalice iz FreeBuds serije, 6i koje su dobile jači bas i mogućnost prilagođavanja zvučnog profila svakom korisniku i multimediji koju sluša, ali i novi član MateBook serije, Matebook 14 koji je namjenje prije svega kreativcima te nova verzija Huawei Watch GT4 (kojeg su, kako ističu do sad prodali u 5 milijuna primjeraka diljem svijeta) koji sad dolazi i u zelenoj boji.

Kopirati
Drag cursor here to close