Otkriveno

Hakeri ukrali podatke: Zuckerberg koristi konkurentsku aplikaciju

'U neobičnom obratu događaja otkriveno je da Mark Zuckerberg također poštuje vlastitu privatnost i koristi aplikaciju za chat koja ima end-to-end enkripciju i nije u vlasništvu Facebooka'.
Sci-Tech / Tehnologija | 07. 04. 2021. u 19:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Među 533 milijuna Facebookovih korisnika čiji su podaci javno objavljeni u jednom od najvećih slučajeva curenja u povijesti, našli su se i osobni podaci prvog čovjeka kompanije, Marka Zuckerberga.

Hakeri su otkrili Zuckerbergov telefonski broj, datum i mjesto rođenja, bračni status, korisnički ID, ali i da vlasnik Facebooka koristi - Signal, konkurentsku aplikaciju za komunikaciju, piše Jutarnji list.

Sigurnosni stručnjak Dave Walker na društvenoj mreži Twitter napisao je: 'U neobičnom obratu događaja otkriveno je da Mark Zuckerberg također poštuje vlastitu privatnost i koristi aplikaciju za chat koja ima end-to-end enkripciju i nije u vlasništvu Facebooka'.

Tome je priložio snimku zaslona na kojoj dokazuje da je procurjeli Zuckerbergov telefonski broj na Signalu. Ovo otkriće pravo je iznenađenje zato što Zuckerberg posljednjih nekoliko mjeseci svim silama brani skorašnju promjenu pravila privatnosti na WhatsAppu, aplikaciji za komunikaciju koju je kupio 2014. godine.

Kopirati
Drag cursor here to close