Pixel Watch

Google predstavio Pixel Watch, svoj prvi pametni sat

Nakon nekoliko mjeseci 'šuškanja' i raznoraznih procurjelih informacija, Google je konačno izbacio svoj prvi pametni sat – Pixel Watch.
Sci-Tech / Tehnologija | 10. 10. 2022. u 12:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Uz Pixel 7 i Pixel 7 Pro mobitele, Google je ovoga tjedna predstavio svoj prvi pametni sat, Pixel Watch, koji dolazi u dvije inačice – Wi-Fi (350 eura) i LTE (430 eura).

Sat, naime, ima 1,2-inčni zaslon s maksimalno deklariranom svjetlinom od 1.000 nita te Always-On funkcijom. Od udaraca i ogrebotina štiti ga Gorilla Glass 5 u obliku „kupole“, a kućište promjera 41 milimetar napravljeno je od nehrđajućeg čelika, zbog čega bi Pixel Watch trebao biti poprilično izdržljiv.

Jedini fizički gumb, odnosno krunica, nalazi se sa strane.

Na dnu Pixel Watcha nalazi se senzor otkucaja srca, kao i EKG senzor za pružanje detaljnijih očitanja. Google se prilikom predstavljanja pohvalio da je u suradnji s Fitbit timom razvio preciznije algoritme za praćenje zdravlja, pa sat može korisniku reći kada bi bilo najbolje da se odmori i oporavi od pojedine fizičke aktivnosti. U teoriji bi se sa satom moglo i plivati, zbog vodootpornosti od 5 ATM.

Iako se nagađalo da će Google u Pixel Watch staviti prilagođenu inačicu Tensora, čini se da su se ipak odlučili na Exynos 9110 koji se prvi puta pojavio 2018. godine u Samsungovim pametnim satovima, prenosi Bug.

Riječ je o već zastarjelom SoC-u, što se nekim korisnicima možda neće svidjeti, pogotovo kad se u obzir uzme cijena sata. No, u kombinaciji s 2 GB RAM-a, trebao bi pružiti sasvim zadovoljavajuće iskustvo korištenja.

Baterija bi, prema navodima Googlea, trebala izdržati oko 24 sata, no sve, naravno, ovisi o načinu korištenja. LTE verzija omogućit će korisnicima da koriste Pixel Watch bez mobitela, dok Wi-Fi inačica to neće moći.

Kad je riječ o povezivosti, tu je mogućnost spajanja putem Wi-Fi-ja (2.4GHz) i Bluetootha (5.0), a za beskontaktno plaćanje tu je NFC. Sat dolazi s Wear OS 3.5 sustavom.

 

Kopirati
Drag cursor here to close