''Ubojica satova''

Google bi mogao kupiti Fitbit

O Fitbitu razmišljaju o prodaji kompanije, a ako do toga zaista dođe, potencijalni kupac mogao bi biti Google.
Sci-Tech / Tehnologija | 23. 09. 2019. u 14:53 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Fitbit je tijekom godina osvojio tržište i veliki broj korisnika s narukvicama za fitness putem kojih se mogu brojati koraci, pratiti vježbanje, kilometri prijeđeni trčanjem ili na dva kotača i slično.

No kada su se u igru uključile velike tehnološke kompanije poput Applea i Samsunga sa svojim pametnim satovima prepunim mogućnostima, situacija je za Fitbit postala prilično izazovna.

Rješenje s kojim su pokušali odgovoriti tim izazovima bili su vlastiti pametni satovi te se naročito uspješnim pokazao model Versa.

Odličan dizajn, brojne mogućnosti i pristupačnija cijena u odnosu na posljednje generacije Apple Watcha privukli su veliki broj korisnika, a sličan efekt mogao bi postići i njegov nedavno predstavljen nasljednik, javlja Zimo.co.

Također, Fitbit se okreće i servisima te bi na temelju brojnih podataka koje prikupljaju za određenu mjesečnu ili godišnju pretplatu, korisnike trebali savjetovati kako zdravije živjeti i vježbati.

Ipak, čini se da sve to neće biti dovoljno za dugoročni uspjeh na tržištu na kojem dominiraju tehnološki velikani i na kojem je Apple zauzeo više od četvrtine tržišta prošle godine. Kao jedno od potencijalnih rješenja o kojem se sve više priča jest – prodaja kompanije.

Trenutačno još nema neke konačne odluke, no kompanija je već započela razgovore s jednom investicijskom bankom oko potencijalne prodaje, a već se spominje i prvi potencijalan kupac – Alphabet, odnosno Google.

Dok Google ima verziju Androida namijenjenu pametnim satovima i drugim nosivim uređajima (Wear OS) i usprkos brojnim glasinama koje su kružile internetom godinama, kompanija (još) nije predstavila vlastiti smartwatch.

Tijekom prošlog tjedna objavljene su informacije kako je Google 2016. radio na razvoju pametnog sata Pixel, no cijeli je projekt otkazan jer uređaj nije bio dovoljno dobar. I prošle godine kružile su glasine o predstavljanju Googleovog pametnog sata, no taj uređaj još nije predstavljen i gotovo je sigurno da ga Google neće predstaviti prilikom skorašnje najave novih telefona Pixel.

Jedno od rješenja s kojim bi Google mogao napraviti značajan korak na tržištu moglo bi upravo biti akvizicija kompanije koja godinama razvija nosive uređaje i ima veliko iskustvo i znanje u razvoju narukvica za fitness i pametnih satova, kao i pripadajućeg softvera. Kombinacija Googlea i Fitbita zvuči prilično dobro te će biti zanimljiv vidjeti hoće li rezultirati "ubojicom Appleova sata".

Ponovimo, ni u Fitbitu još nisu sigurni hoće li se odlučiti na prodaju, no ako do toga zaista dođe, Google bi mogao biti jedan od potencijalnih kupaca.

Kopirati
Drag cursor here to close