Spektakl na nebu

Dronovima podizali svijest o borbi protiv bolesti COVID-19

Spektakl koji je održan nije bio unaprijed najavljen zbog toga što se željelo izbjeći da se okupe mase ne poštujući socijalno distanciranje, objavilo je ministarstvo prometa.
Sci-Tech / Tehnologija | 08. 07. 2020. u 11:38 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Stotine dronova osvijetlilo je nebo nad Seulom s motivacijskim porukama čiji je cilj podići svijest o borbi protiv bolesti COVID-19 koju izaziva koronavirus.

Tri stotine dronova programirano je da formira spektakularne prizore iznad rijeke Han koja teče kroz glavni grad Južne Koreje.

Show je počeo s porukama kojima se podsjeća ljude na ključne mjere prevencije među kojima nošenje zaštitnih maski za lice, pranje ruku i održavanje udaljenosti od dva metra od drugih ljudi.

Dronovi su na tamnom nebu naizmjenice stvarali slike maski okružene česticama virusa i ruku i kapi vode, javlja Zimo.co.

Potom je deset minutni program prešao na poruke zahvale zdravstvenom osoblju kao i svom južnokorejskom stanovništvu za njihove napore u borbi protiv epidemije bolesti.

"Hvala vam", napisali su dronovi na nebu uz obrise srca i potom stvorili obrise Korejskog poluotoka uz poruke ohrabrenja.

Taj spektakl koji je održan u subotu nije bio unaprijed najavljen zbog toga što se željelo izbjeći da se okupe mase ne poštujući socijalno distanciranje, objavilo je ministarstvo prometa.

Kopirati
Drag cursor here to close