Wunderlust događaj

Apple za 2 tjedna izbacuje nove uređaje

Ljubitelji kompanije s velikim nestrpljenjem čekaju predstavljanje nove generacije Appleovih telefona, a nadaju se i nekim drugim gadgetima.
Sci-Tech / Tehnologija | 30. 08. 2023. u 12:39 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sada je i službeno poznato kada će Apple predstaviti novu generaciju svojih pametnih telefona. Kompanija je poslala pozivnicu za utorak 12. rujna u 10 sati ujutro po lokalnom vremenu, odnosno 19 sati po našem vremenu.

Osim datuma predstavljanja i imena eventa (Wunderlust), Apple nije objavio detalje o uređajima koje namjeravaju predstaviti, no manje-više sve je već poznato, iako se ljubitelji kompanije nadaju još nekom iznenađenju, odnosno one more thing trenutku.

Kao i svake godine, najveći fokus bit će na novoj generaciji iPhonea te očekujemo dva obična modela (iPhone 15 i 15 Plus) te dva modela iz serije Pro, od kojih se najviše očekuje od najskupljeg modela iPhone 15 Pro Max.

iPhone

Njegov prethodnik, odnosno još uvijek najjači aktualni Appleov telefon iPhone 14 Pro Max najprodavaniji je telefon na svijetu u prvih šest mjeseci ove godine, a u Appleu se nadaju kako će slična ili još bolja potražnja biti i za modelom iPhone 15 Pro Max, javlja Zimo.

Najveći novitet koji bi ova generacija Appleovih telefona trebala donijeti odnosi se na priključak - zbog regulative na području Europske unije, Lightening priključak odlazi u povijest, a zamijenit će ga USB-C. Nove modele iz serije Pro pokretat će novi čipset A17 bionic, dok će čipset iz aktualnih modela Pro sada pokretati modele iPhone 15 i 15 Plus, a ova dva modela sada bi napokon trebala dobiti i podršku za Dynamic Island.

Noviteti i promjene

Još jedan novitet o kojem se dugo vremena govori jest promjena tipke koja se sada koristi za isključivanje zvuka na iPhoneu, a na novoj generaciji telefona korisnici će je moći koristiti i za neke druge opcije.

Osim telefona, na Appleovoj konferenciji očekujemo i novu generaciju Appleova sata. Model Series 9 trebao bi donijeti klasične nadogradnje, a bit će zanimljivo vidjeti hoće li Tim Cook predstaviti i nasljednika modela Watch Ultra koji je prvenstveno namijenjen avanturistima. U posljednje vrijeme mrežom kruže i informacije o novoj generaciji slušalica koje će također imati priključak USB-C.

Također, Apple priprema i novu generaciju klasičnog iPada, no pitanje je hoće li ga predstaviti na konferenciji tijekom rujna ili možda na nekom drugom eventu kasnije ove godine. Osim hardvera, Apple bi mogao predstaviti i neke novitete oko Appleovih servisa poput glazbenog i filmskog servisa, servisa za fitness i iCloud.

Ono što je gotovo sigurno da ćemo vidjeti jest Apple Vision Pro, uređaj za virtualnu i proširenu stvarnost koji je predstavljen još u lipnju, a u prodaji ga ne očekujemo početkom sljedeće godine. Tim Cook bi, nadamo se, mogao prikazati aplikacije ili igre do sada napravljene za Vision Pro od kojeg kompanija ne očekuje velike prodajne brojke, a razlog je cijena od 3500 dolara.

Osim rujanskog eventa, Apple bi do kraja godine mogao održati još jednu konferenciju na kojoj će prikazati dodatne novitete poput spomenutog iPada, a možda i novih prijenosnih i stolnih računala.

Kopirati
Drag cursor here to close