Neće biti jeftin

Apple priprema Mac za gamere?

Jedna od zanimljivijih glasina vezanih uz Appleove proizvode koje bi mogli predstaviti sljedeće godine odnosi se na računalo s kojim će krenuti u osvajanje tržišta esporta.
Sci-Tech / Tehnologija | 31. 12. 2019. u 09:17 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Apple je ove godine napravio veliki korak na tržištu videoigara – predstavili su pretplatnički servis Arcade putem kojeg vlasnici mobilnih uređaja, Macova i Apple TV-a mogu uživati u velikom broju dostupnih igara, bez dodatne naplate unutar igara i bez prikazivanja reklama.

Čini se kako je to bio samo prvi korak u sve većim gamerskim ambicijama Tima Cooka i ekipe jer, ako je vjerovati glasinama koje su se proširile mrežom prošli tjedan, Apple priprema prvi Mac koji će biti namijenjen videoigrama, javlja Zimo.

Općenito, Macovi su prvenstveno namijenjeni profesionalnim korisnicima kojima u svakodnevnom radu trebaju jake mašine za koje su spremni platiti poveću svotu novaca, no usprkos velikim cijenama, nisu primarno namijenjeni igranju te je broj igara koji se mogu igrati na njima ograničen i puno manji u odnosu na PC-e.

I na ovom tržištu Appleu navodno želi osvojiti "profesionalne" korisnike, odnosno cilja ponajviše na esport tržište i gamere/ekipe koje traže snažna i pouzdana računala.

Igranje videoigara postalo je veliki biznis na kojem se okreće ozbiljan novac te i ekipa iz Applea želi uzeti svoj dio financijskog kolača.

Dosad objavljene informacije ne otkrivaju puno detalja te se spominje računalo namijenjeno tržištu esporta koje će biti ili all-in-one računalo s velikim ekranom ili gaming laptop s velikim ekranom, što je ipak manje vjerojatno.

Mac za videoigre navodno bi trebao biti modularan, odnosno korisnici bi ga jednostavno mogli nadograđivati, ovisno o svojim potrebama.

Više informacija o (navodnom) Appleovom računalu namijenjenom tržištu videoigara trebali bi saznati već za pola godine jer se njegovo predstavljanje očekuje na konferenciji WWDC koja se tradicionalno održava svakog lipnja.

Što se cijene tiče, nije teško pretpostaviti da će to biti premium proizvod namijenjen samo onima dubljeg džepa te se na internetu spominju cifre do 5 tisuća dolara.

Naravno, pitanje je koliko u ovim glasinama ima istine jer, iako je esport sve popularniji, i dalje nije riječ o nekom masovnom tržištu na kojem bi postojala velika potreba za profesionalnim i skupim Macovima, a problem je, kao što smo spomenuli, i broj dostupnih igara za Appleova računala. Jesu li te glasine istinite i kakvi su planovi kompanije za gamersko tržište saznat ćemo uskoro.

 

Kopirati
Drag cursor here to close