PowerbyProxi

Apple preuzeo tvrtku koja se bavi bežičnim punjenjem

Apple je svoju još svježu podršku za tehnologiju bežičnog punjenja uređaja upotpunio akvizicijom novozelandske tvrtke PowerbyProxi, koja se bavi proizvodima bežično punjenje.
Sci-Tech / Tehnologija | 26. 10. 2017. u 09:44 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Apple u posljednje vrijeme stavlja sve veći naglasak na tehnologiju bežičnog punjenja uređaja iako na to tržište stiže puno kasnije u odnosu na svoje rivale iz Android tabora (Apple službeno zagovara Qi standard bežičnog punjenja). Dokaz za tu tvrdnju je i posljednja akvizicija tvrtke iz Cupertina.

Preuzeta je novozelandska tvrtka PowerbyProxi, koja se specijalizira za proizvode bazirane na bežičnoj tehnologiji punjenja namijenjene potrošačima i profesionalnoj uporabi.

Akviziciju je potvrdio Appleov glasnogovornik, a preuzimanjem PowerbyProxijaApple će na tržištu moći ponuditi veći broj proizvoda za bežično punjenje pod svojim logom, među njima vjerojatno i PowerbyProxi podlogu za bežično punjenje industrijskih strojeva i medicinske opreme.

Inače, tvrtka PowerbyProxi je osnovana 2007. godine kao podružnica Sveučilišta u Aucklandu, 2013. godine čak i primila četiri milijuna dolara od Samsungove podružnice za investicije, Samsung Ventures.

Kopirati
Drag cursor here to close