Charging ...

Xiaomi punjači samo za ekološki osviještene korisnike

Sci-Tech / Tehnologija | 27. 12. 2020. u 17:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kineski proizvođač Xiaomi jučer je privukao poprilično veliku medijsku pozornost (a i pozornost publike) sa službenom potvrdom da uz Xiaomi Mi 11 neće isporučivati punjač u kutiji.

Danas, neslužbene informacije stižu nakon razgovora sa Xiaomijevom korisničkom službom koje djelomično izvlače Xiaomi iz ove nezavidne situacije. Naime, punjača će ipak biti uz Xiaomi Mi 11 telefon, ali jedino ako korisnici ne mare za ekologiju.

Naime, navodno će Xiaomi praviti posebno pakiranje za punjače na Xiaomi Mi 11 seriji telefona (što i dalje nije dobro za ekologiju) koje će korisnici prilikom kupovine Xiaomi Mi 11 moći bez dodatne doplate uzeti uz telefon. Naravno, Xiaomi će tada obavijestiti korisnike da tako štete okolišu stvarajući veći elektronički otpad.

Konkretno, ako kupite Xiaomi Mi 11, upitat će Vas jeste li ekološki osviješteni i želite li pripomoći ekosustavu tako što ćete odbiti uzeti punjač uz telefon. Ako to niste, slobodno uzmite punjač bez dodatne nadoplate, prenosi Bajtbox.

Ovo je očigledno neki međukorak između uključivanja brzih punjača, i kompletnog izbacivanja punjača iz proizvodnih pakiranja pametnih telefona. Nekako sumnjamo da će punjača uopće biti u ponudi uz Xiaomi Mi 12 seriju telefona, a ni sam Xiaomi nije htio to komentirati za sada jer je javnosti itekako u interesu promatrati što će se dalje događati.

Imajte na umu da je i Xiaomi, baš kao i Samsung, nudio poprilično jeftine punjače (4-5 puta jeftinije od Appleovih) za iPhone 12 seriju nakon što je Apple potvrdio da adaptera neće biti u proizvodnom pakiranju, a sada čine isto i to uz nekoliko dodatnih, ali poprilično prozirnih koraka.

Kopirati
Drag cursor here to close