VIVACOM

United Grupa ponovo ima najbržu mobilnu mrežu u Europi

U rujnu prošle godine, kompanija Ookla je prvi put proglasila VIVACOM za najbržu mobilnu mrežu u Europi za prvu polovinu 2020. godine.
Sci-Tech / Tehnologija | 10. 02. 2021. u 15:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mobilna mreža bugarskog operatera VIVACOM, koji je dio United Grupe, drugi put zaredom proglašena je najbržom u Europi, prema istraživanju kompanije Ookla, globalnog lidera u inteligenciji mobilnih i internet mreža, testiranju aplikacija i tehnologije.

Rezultati istraživanja, zasnovani na analizi više od 54.000 testova sprovedenih u drugoj polovini 2020. godine, u kojem je sudjelovalo preko 17.000 VIVACOM korisnika u Bugarskoj, dobiveni su na osnovu mjerenja aplikacije kompanije Ookla - Speedtest 1 . U okviru United Grupe u Bosni i Hercegovini posluje kompanija Telemach, i njeni servisi EON i Total TV, a medijski sadržaj emitiraju televizije i portali N1 i Nova BiH.

"Ponosni smo na ovu nagradu koja je rezultat predanog rada na razvoju VIVACOM mobilne mreže. Ovo priznanje je posebno važno u ovom trenutku, jer je 2020. godina zbog pandemije bila izazovna i našim korisnicima su posebno važne bile mobilne komunikacije. Naporno smo radili kako bismo korisnicima ponudili usluge visokog kvaliteta i više mogućnosti za komunikaciju, rad i zabavu tijekom ovog teškog razdoblja. Ova nagrada odaje priznanje tim naporima i dokaz je dobro obavljenog posla “, rekao je izvršni direktor kompanije VIVACOM, Atanas Dobrev.

U rujnu prošle godine, kompanija Ookla je prvi put proglasila VIVACOM za najbržu mobilnu mrežu u Europi za prvu polovinu 2020. godine.

VIVACOM je u srpnju 2020. godine postao dio holandske kompanije United Grupe, vodećeg telekomunikacijskog i medijskog operatera u Jugoistočnoj Europi. United Grupa ima najširu pokrivenost mrežom u Jugoistočnoj Europi, posluje u 8 zemalja s približno 10 milijuna korisnika i 11 tisuća zaposlenih na kraju 2020. godine.

Kopirati
Drag cursor here to close