Tehnologija

Trikovi kako da brže napunite bateriju mobitela

Ako na brzinu trebate napuniti ili dopuniti vaš pametni telefon, nemojte ga povezivati na laptop.
Sci-Tech / Tehnologija | 22. 11. 2019. u 07:04 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Svi smo se bar jednom, ili više puta, našli u situaciji da trebamo negdje krenuti, a onda smo shvatili da smo zaboravili napuniti telefon. Ovih nekoliko ideja i prijedloga mogu vam pomoći da izvučete maksimum iz kratkog vremena koje vam je na raspolaganju za punjenje.

Vaš pametni telefon će se brže napuniti ako koristite adapter i kabl koji su došli u paketu sa njim. To je često najbolje i najsigurnije rješenje. Ako kupujete novi punjač, obratite pažnju na ampere. Na vašem punjaču vjerojatno piše nešto slično ovome: 5.0V->1A. Jedan amper struje bit će dovoljan većini smartphona.

Ako punjač ima više ampera, brže ćete moći napuniti telefon. Ako ima manje, punjenje bi trebalo biti sporije. Imajte na umu da je ovo samo okvirno pravilo, navodi B92.

Ne dirajte telefon dok se puni

Isključen telefon brže će se puniti nego uključen, kome je potrebna struja da bi pronašao Wi-Fi, uključio ekran ili locirao GPS. Ako je isključen, baterija nema drugog posla nego da se puni.

Aktivirajte način rada u avionu

Podesite telefon na avionski način rada i nemojte ga koristiti dok se ne napuni. Ekran je, po pravilu, među najvećim potrošačima baterije.

Uključite štedljivi režim rada

Uključite štedljivi režim rada dok punite telefon. Ovaj trik nije podjednako efikasan kao potpuno isključivanje ili avionski način rada, ali može dobro poslužiti kad je potrebno da brzo dopunite bateriju, a, na primjer, ne želite da propustite važan poziv.

  / Ilustracija

Isključite sve što nije neophodno

Isključite sve osim mogućnosti telefoniranja i smanjite osvjetljenost ekrana na najmanju moguću vrijednost. Prvi na listi trebaju biti Bluetooth, GPS, Wi-Fi i NFC. Dobro je i privremeno onemogućiti automatsko preuzimanje ažuriranja softvera. Suzdržite se od bespotrebnog 'čačkanja' po ekranu.

Držite telefon na sobnoj temperaturi

Dok punite telefon, držite ga podalje od izvora toplote i materijala koji lako zadržavaju toplotu, kao što je tkanina. Nije dobro puniti telefon dok ga, recimo, držite u džepu ili ga ostavite na jastuku.

Koristite dodatnu bateriju za dopunjavanje

Eksterne baterije nisu pretjerano skupe, lake su i lako prenosive, a mogu odlično poslužiti kad god se nađete daleko od utičnice ili kad imate trenutke praznog hoda tijekom kojih možete dopuniti svoj telefon.

  / Ilustracija

Što bi trebalo izbjegavati?

Ako na brzinu trebate napuniti ili dopuniti vaš pametni telefon, nemojte ga povezivati na laptop. USB utičnice, po pravilu, sporije pune nego mrežna utičnica. Također, u takvoj situaciji nemojte puniti bežičnim putem, ako baš ne morate. Iako je ta tehnologija značajno napredovala posljednjih godina, ipak i dalje zaostaje za punjenjem putem žice.

Kopirati
Drag cursor here to close