HMD Global

Predstavljamo Nokia 105 4G i 110 4G

Sci-Tech / Tehnologija | 16. 06. 2021. u 10:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

HMD Global, dom Nokia telefona predstavio je dva nova modela - Nokia 105 4G i Nokiu 110 4G.

105 4G

Najnoviji i najpovoljniji 4G Nokia obični telefon do sada. S VoLTE HD glasovnim pozivima, Nokia 105 4G učinit će razgovore besprijekornim.

Florian Seiche, CEO, HMD Global je rekao:

"Kao tržišni lider u proizvodnji običnih telefona, iskustvo nam je tokom godina dalo neprocjenjiv uvid u to što ljudi trebaju kako bi bili svakodnevno povezani. Važnije je nego ikad prije da osiguramo da naši telefoni podržavaju 4G povezivanje, a ovaj je telefon spreman za budućnost. Nokia 105 4G svidjet će vam se upravo zbog toga, pristupačne je cijene tako da možete ostati u kontaktu sa svojom porodicom i prijateljima. A s novim modernim dizajnom, neporecivom trajnošću i dugotrajnom baterijom, Nokia 105 4G bit će investicija u koju možete vjerovati i zadržati je duže."

Lako se koristi

Obični telefon nikada nije bio ovako lagan za korištenje. Zbog povećanih izbornika ikone i fontovi se čine većim, a navigacija jednostavnijom tako da u trenu možete pronaći željenu aplikaciju. Uz funkciju čitanja teksta na glas, Nokia 105 4G može čitati vaše tekstualne poruke kako bi vam dala do znanja koju aplikaciju upotrebljavate, što znatno olakšava navigaciju telefonom.

Foto: PR / Nokia 105 4G

4G povezanost osigurava da ovaj telefon sa funkcijama prima velike brzine, a s VoLTE HD pozivima vaši će razgovori biti kristalno jasni. Pojednostavljujući tehnologiju, Nokia 105 4G nastoji biti jedan od najkorisnijih i najpristupačnijih mobilnih telefona na tržištu.

Kvaliteta kojoj možete vjerovati

Nokia 105 4G ispunjava standard koji su očekivali kupci Nokia telefona, sa svojom pouzdanom baterijom od 1.020 mAh i mješavinom klasičnog dizajna s modernim preokretom koji je stvoren da traje.

Nokia 105 4G dolazi u tri različite stilske varijante boja, plavoj, crvenoj i crnoj. Iako je dovoljno mali da ga po potrebi ubacite u džep, Nokia 105 4G telefon je koji nećete htjeti sakriti.

Funkcije kojima ćete se vraćati

S bežičnim i žičnim FM radiom i 3,5 mm audio priključkom možete u pokretu slušati svoje omiljene radio emisije. To je uređaj koji će vas držati nasmiješenim, uz igre u kojima može uživati cijela porodica i uključujući igru Zmija! Nokia 105 4G više je od pukog telefona; prepun je modernih osnovnih stvari koje želite, a nema ništa što ne želite. 

110 4G

Ovaj telefon s 4G postavkama spreman je za budućnost, kombinuje prepoznatljivu kvalitetu Nokia telefona s novim elegantnim i stiliziranim dizajnom.

Osmišljena kako bi bila lagana za korištenje i stavljena u moderni dizajn, Nokia 110 4G dolazi prepuna istaknutih funkcija. S 4G, HD glasovnim pozivima, poboljšanim izbornicima i paketom aplikacija i igara, Nokia 110 4G donosi novi standard na tržište običnih telefona.

Florian Seiche, CEO, HMD Global je rekao:

"Nokia 110 4G bazira se na pristupačnosti, to je telefon koji će korisnici voljeti, vjerovati mu i željeti ga zadržati, spravica koju svako može lako koristiti. Naš tradicionalni nordijski dizajn povezan s našim univerzalno prepoznatljivim tvorničkim procesom kreirao je telefon s trajnim funkcijama koje se ističu iz mnoštva. Uključili smo neke sjajne funkcije po pristupačnoj cijeni, tako da svako može ostati povezan bez obzira na njihov budžet. Kako se tradicionalne mobilne mreže postepeno globalno ukidaju, 4G mogućnosti Nokia 110 4G telefona savršeno su rješenje kako bi ostali u kontaktu sa svima.

Kvaliteta kojoj možete vjerovati

Svi Nokia telefoni prolaze kroz vodeće tvorničke testove kvalitete i trajnosti, a ni Nokia 110 4G se ne razlikuje. Njegova vrhunska kvaliteta izrade uključuje i čvrst i lijep stražnji poklopac s teksturom i vrhunskim završnim detaljima. Ovaj obični telefon također je opremljen snažnom izmjenjivom baterijom od 1020mAh, tako da je spreman za pokret kada ga trebate. Nokia 110 4G primjer je prekrasnog dizajna, kako iznutra, tako i izvana, a dostupan je u tri moderne boje, žutoj, plavoj i crnoj.

Budite bliže onima koje volite

Ostati povezan s prijateljima i porodicom još je ugodnije s Nokia 110 4G telefonom koji je spreman za budućnost. S 4G VoLTE-om možete podići svoje razgovore na viši nivo s HD glasovnim pozivima, da se osjećate kao da ste pored osobe s kojom razgovarate. Bez obzira koliko ste daleko, Nokia 110 4G premošćuje udaljenost, tako da ništa ne propuštate.

Nazovite zabavu

Zabava na dodir tipke u središtu je Nokie 110 4G. S nizom funkcija, uključujući klasične igre poput legendarne Zmije, bežičnog i žičanog FM radija, punog pristupa internetu, video i MP3 playera te proširive pohrane (do 32GB), ovaj obični telefon vaše je ultimativno rješenje za izbjegavanje dosade. Ne samo to, s aplikacijama poput Oxfordski engleski, možete vježbati engleske riječi i fraze s Nokijom 110 4G. QVGA stražnja kamera čini Nokiju 110 4G najjeftinijm 4G Nokia telefonom s kamerom. To je mnogo vrijednosti za vaš novac!

Laka pristupačnost

Nokia 110 4G izuzetno je pristupačna, osvježenog sučelja, s opcijom uvećanih izbornika, što čini navigaciju jednostavnijom. Također, s novom opcijom čitanja, pretvorite tekst u govor, tako da vam Nokia 110 4G može čitati, kako biste mogli odmoriti oči od zaslona.

Foto: PR / Nokia 110 4G

Praktični alati poput ugrađene svjetiljke su savršeni za osvjetljivanje okoline, kada to najviše trebate. Nokia 110 4G sa svojim aplikacijama pobjeđuje dosadu, a njene mogućnosti i opcije pretvaraju ovaj telefon u švicarski nožić funkcionalnosti.

Kopirati
Drag cursor here to close