Novi korisnici

Još jedno Windows 10 upozorenje

Neki korisnici su problem povezali sa Microsoft-ovom Connect aplikacijom, koja je već neko vrijeme 'u mirovini', budući da je bug najviše pogodio one koji je imaju na svojim uređajima
Sci-Tech / Tehnologija | 28. 01. 2020. u 07:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Windows 10 se i dalje suočava sa mnogim problemima, a kraj Windows-a 7 znači da će milijuni korisnika, ako već nisu, uskoro preći na ovu verziju operativnog sistema, pa će i oni, kao i stari korisnici, morati obratiti pažnju na posljednje upozorenje o ažuriranju.

Radi se o tome da je novo Windows 10 sigurnosno ažuriranje (KB4528760) prilično problematično, pa prvo pravi probleme oko instalacije i korisnike obavještava o greškama do kojih je došlo u okviru sistema, ali nigdje ne piše ništa o tome šta je izazvalo komplikacije.

Problem se tu ne završava, budući bug utiče i na restartanje računara, te pojedine kompjutere sprječava da se ponovno pokrenu, te ih obavještava o problemu "0xc000000e". Sa problemom se suočava sve veći broj korisnika, a komplikacije počinju onog trenutka kada se preuzme novo ažuriranje.

Neki korisnici su problem povezali sa Microsoft-ovom Connect aplikacijom, koja je već neko vrijeme 'u mirovini', budući da je bug najviše pogodio one koji je imaju na svojim uređajima, piše B92.

Microsoft još uvijek nije progovorio o problemu, a pogođenim korisnicima se preporučuje reinstalacija sistema, što je rješenje koje je prilično nezgodno. Tako bi milijune Windows 7 korisnika, koji žure ka Windows 10 verziji dok je besplatna, moglo sačekati neprijatno iznenađenje.

Kopirati
Drag cursor here to close