Uzbudljivo putovanje

HMD Global, dom Nokia telefona, imenuje bivšeg PayPal direktora Stephena Taylora za vođenje marketinga

Stephen Taylor se pridružio HMD Globalu nakon najave tri nova Nokia pametna telefona, uključujući prvi Nokia 5G pametni telefon
Sci-Tech / Tehnologija | 30. 04. 2020. u 09:21 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

HMD Global, dom Nokia telefona, danas najavljuje imenovanje Stephena Taylora za glavnog marketinškog direktora. Sa gotovo 30-godišnjim iskustvom u prodaji i marketingu nekih od najpoznatijih svjetskih brandova, uključujući PayPal i Samsung, Stephen će u HMD Globalu biti odgovoran za cjelokupnu marketinšku strategiju i izvedbu portfolia Nokia telefona te će podnositi izvještaje Florian Seicheu, izvršnom direktoru.

"Počašćen sam i oduševljen što sam se pridružio HMD Globalu, domu Nokia telefona. Tokom ovih neobičnih vremena za sve nas, veoma sam sretan što sam okružen tako posvećenim i strastvenim timom sa kojim sam već ostvario sjajnu saradnju uprkos neizvjesnosti. Jedva čekam nastaviti uzbudljivo putovanje Nokia telefona, jer nam je cilj da ih učinimo najomiljenijim mobilnim uređajima na svijetu" izjavio je Stephen Taylor, direktor marketinga HMD Globala.

Florian Seiche, izvršni direktor HMD Globala, kaže:

„Kako se i dalje fokusiramo na digitalne marketinške strategije, važno je da privlačimo i zadržavamo talente koji će osigurati budućnost našeg poslovanja. Vjerujem da će nam Stephenovo bogato iskustvo, vještine vođenja i saradnički pristup pomoći, ne samo da plasiramo uspješnije kampanje, već i da proširimo našu zajednicu i uticaj na društvene medije.

Nokia telefoni su zasnovani na čvrstom temelju kvalitetnog dizajna i povjerenja zahvaljujući našoj predanosti, sigurnosti koja je vodeća u industriji i obećanju isporuke redovnih ažuriranja kroz cijeli portfolio pametnih telefona. Ključno je da talenti koje zapošljavamo u HMD Global porodicu dijele našu kolektivnu ambiciju pružanja doživljaja koji se iz dana u dan poboljšavaju. Radujem se što ćemo učiniti korak dalje uz pomoć Stephena."

Ranije, Stephen je bio CMO EMEA regije u PayPalu, gdje je potpuno obnovio mogućnosti kompanije u digitalnom marketingu. U svojoj dosadašnjoj ulozi CMO-a za Evropu u firmi Samsung Electronics, Stephenova predanost kvalitetnom pridobivanju kupaca i stručnost u CRM-u, društvenim medijima i e-trgovini baziranoj na direktnom kontaktu s korisnikom, pomogli su voditi transformaciju brenda. Stephen je karijeru započeo radeći za kućanske brendove, uključujući The Gillette Company i Procter & Gamble

Stephen se pridružio HMD Globalu nakon najave tri nova Nokia pametna telefona, uključujući prvi Nokia 5G pametni telefon, Nokia 8.3 5G, novog člana obitelji Originals, Nokia 5310 i potpuno novu uslugu roaminga podataka, HMD Connect, održavajući klijente povezane s onim što im je važno.

Kopirati
Drag cursor here to close