CTK Mostar

Završena Ljetna škola STEM Summer Fun u Mostaru i Širokom Brijegu

U razdoblju od dva tjedna kroz ljetne STEM radionice u dva grada u Hercegovini sudjelovalo je 40 djece iz Mostara, Zagreba, Splita, Širokog Brijega
Sci-Tech / Obrazovanje | 24. 07. 2019. u 09:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Mostaru i Širokom Brijegu završena Ljetna škola STEM Summer Fun u organizaciji CTK Mostar.

Od 8. do 19. srpnja 2019. godine Centar za tehničku kulturu Mostar održao je svoje tradicionalne i jedinstvene ljetne škole u Mostaru i Širokom Brijegu.

Foto: PR / Ljetna škola STEM Summer Fun

U razdoblju od dva tjedna kroz ljetne STEM radionice u dva grada u Hercegovini sudjelovalo je 40 djece iz Mostara, Zagreba, Splita, Širokog Brijega...

STEM je kurikulum temeljen na ideji obrazovanja učenika u četiri specifične discipline – znanost, tehnologija, inženjerstvo i matematika. Umjesto da se navedene četiri discipline uče zasebno i da budu odvojeni predmeti, STEM ih integrira u jedinstvenu paradigmu učenja koje se temelje na stvarnim interakcijama.

Foto: PR / Ljetna škola STEM Summer Fun

Ono što Centar za tehničku kulturu Mostar već punih 10 godina nudi kroz svoje svakodnevne radionice upravo su radionice bazirane na STEM disciplinama, s tim da se slobodno može reći da Centar pruža STEAM programe jer se STEM disciplinama dodaje umjetnost (Arts) kroz princip dizajna, kreativne i likovne radionice te modelarstva i maketarstva.

Foto: PR / Ljetna škola STEM Summer Fun

Tijekom ljetne škole djeca su učila praktične vještine kroz zabavnu Znanstvenu radionicu: kemiju i fiziku, vidjela kako nastaje lava, kako i zašto se otvara lopoč, kako se prenosi zvuk, te još mnogo stvari koje ostaju u dječjim kreativnim mislima spremne za dalji rast i razvoj inovacija i znanja.

Svoju kreativnost djeca su svakodnevno izražavala kroz izradu maketa na radionici Modelarstva i maketarstva. Koliko su bili vrijedni kroz kreativne sate Ljetne škole pokazali su roditeljima, jer svatko od mališana sa sobom je ponio svoj ponos - vlastitu maketu.

Foto: PR / Ljetna škola STEM Summer Fun

Znanje iz informatike/programiranja i robotike prenosili su im najmlađi poduzetnici iz BiH, mladi inovatori i osnivači vlastite firme Amplius electronics, jedni od prvih polaznika Centra, a na koje je Centar danas jako ponosan.

Zadnji dan Ljetnih škola organiziran je na Ranču na Buni, gdje su se djeca igrala, hranila životinje, uživala u prirodi, a na samom kraju programa dodijeljene su diplome koje svaki polaznik s ponosom može ponijeti u svoje mjesto i pokazati ono što je naučio u CTK o STEM disciplinama.

Foto: PR / Ljetna škola STEM Summer Fun
Kopirati
Drag cursor here to close