Znanje se računa

Završen dvodnevni kviz znanja za maturante na Univerzitetu "Džemal Bijedić" u Mostaru

Pobjedu je odnijela ekipa Elektrotehničke škole "Salih Salko Ćurić" Mostar pobjedom u finalnom duelu protiv ekipe Srednja škola Jablanica TIM 1.
Sci-Tech / Obrazovanje | 16. 04. 2024. u 19:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na Univerzitetu "Džemal Bijedić" u Mostaru završeno je dvodnevno natjecanje kviz znanja za maturante "Znanje se računa". Kviz je obilježen sjajnom i dinamičnom atmosferom u kojoj su maturanti iz srednjih škola sa područja Hercegovačko-neretvanske županije demonstrirali zavidno znanje, vještine i kompetencije, te istovremeno promovirali timski duh i rad.

Od 26 prijavljenih ekipa koje su se takmičile u 26 dinamičnih natjecateljskih duela, pobjedu je odnijela ekipa Elektrotehničke škole "Salih Salko Ćurić" Mostar pobjedom u finalnom duelu protiv ekipe Srednja škola Jablanica TIM 1, dok je druga ekipa Srednje škole Jablanica (TIM 2) osvojila treće mjesto na kvizu za maturante "Znanje se računa".

Foto: PR / Kviz znanja za maturante na Univerzitetu Džemal Bijedić

Zahvaljujući vrijednoj podršci sponzora i partnera, članovi pobjedničke ekipe Elektrotehničke škole Mostar nagrađeni su novčanom nagradom od 1000 KM, školarinom za prvu godinu studija na Univerzitetu "Džemal Bijedić" u Mostaru u iznosu od 400 KM, kao i poklon paketima od kompanija Violeta Lasta, IC Štamparija i PM Company. Drugoplasirana ekipa također je osvojila značajnu novčanu nagradu od 600 KM, uz poklone kompanija Violeta Lasta i IC Štamparija, dok je trećeplasirana ekipa nagrađena sa 300 KM i poklon paketima istih sponzora.

Sponzori i partneri koji su podržali kviz: BH Telecom | Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK | Ministarstvo financija HNK | Vijeće mladih Grada Mostara | IC Štamparija doo Mostar | Jaffa - Komerc | Violeta Lasta | Hotel Tere | PM Company Mostar | Društvo za Građevinarstvo Visak Mostar.

Foto: PR / Kviz znanja za maturante na Univerzitetu Džemal Bijedić

Također, osigurane su nagrade i za publiku, odnosno nagrada za najbolji video i najbolju fotografiju, a rezultati će biti objavljeni uskoro na službenim stranicama Univerziteta "Džemal Bijedić" u Mostaru.

Kviz za maturante "Znanje se računa" predstavljao je izuzetnu priliku za demonstraciju znanja i vještina, ali i promociju Univerziteta. U dvodnevnoj posjeti maturanti su iskazali veliko zanimanje za nastavak studija upravo na Univerzitetu "Džemal Bijedić" u Mostaru.

Kopirati
Drag cursor here to close