Najduži staž

''Vječni studenti'' u BiH studiraju i po 24 godine

Najduži "staž" u studiranju, od čak 24 godine, ima student Ekonomskog fakulteta Pale.
Sci-Tech / Obrazovanje | 05. 05. 2018. u 15:39 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

 Po starom programu na sveučilištima u Banja Luci i Istočnom Sarajevu studira još 927 studenata, a među njima ima i onih koji su fakultet upisali 1994. godine.

Prema podacima javnih sveučilišta, broj "vječitih" studenata u Srpskoj smanjuje se iz godine u godinu, a da je tako, potvrđuje i podatak da ih je u akademskoj 2015/2016. godini bilo gotovo duplo više u odnosu na tekuću, piše Glas Srpske.

Na Univerzitetu u Istočnom Sarajevu, gdje nastavu po starom programu trenutno pohađaju 352 studenta, najduži "staž" u studiranju, od čak 24 godine, ima student Ekonomskog fakulteta Pale, a društvo mu od 1994. godine pravi i student Filozofskog fakulteta, na Odsjeku srpski jezik i književnost.

'U skladu sa važećim propisima studenti upisani na diplomski i postdiplomski studij po započetom nastavnom planu, programu, uvjetima i pravilima studij mora završiti najkasnije do kraja ove akademske godine. Za razliku od njih, studenti upisani na diplomske studije u trajanju od pet ili šest godina ove studije mogu završiti najkasnije do kraja akademske 2019/2020. godine'',  objasnili su na Univerzitetu u Istočnom Sarajevu.

Kopirati
Drag cursor here to close