Javni poziv

HBŽ uvodi privremene savjetnike za stručno-pedagoški nadzor

Temeljem Pravilnika o napredovanju učitelja i nastavnika u osnovnom i srednjem obrazovanju postoji mogućnost izbora privremenih savjetnika koji će obilaziti svoje kolege i podnositi izvješća resornom ministarstvu.
Sci-Tech / Obrazovanje | 05. 05. 2018. u 11:15 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministarstvo znanosti, prosvjete, kulture i sporta Hercegbosanske županije (HBŽ) objavilo je Javni poziv za izbor privremenih savjetnika koji će obavljati nadzor sukladno Pravilniku o stručno-pedagoškom nadzoru u odgojno-obrazovnim ustanovama u HBŽ-u.

Govoreći o navedenom pozivu, županijski ministar znanosti, prosvjete, kulture i sporta Petar Galić za Fenu je kazao da temeljem Pravilnika o napredovanju učitelja i nastavnika u osnovnom i srednjem obrazovanju postoji mogućnost izbora privremenih savjetnika koji će obilaziti svoje kolege i podnositi izvješća resornom ministarstvu.

''Nakon dvadeset godina uvodi se ova novina u nastavi, a ono u biti predstavlja svojevrsnu pripremu ljudi za Zavod za odgoj i obrazovanje koji je krenuo s radom i dio njih će svakako preuzeti Zavod u kasnijem razdoblju'', kazao je Galić.

Inače, u studenom prošle godine u Širokom Brijegu potpisan je sporazum o osnivanju zajedničkog međužupanijskog Zavoda za odgoj i obrazovanje s ciljem poboljšanja kvalitete obrazovanja.

HBŽ je donošenjem odluke o osnivanju Zavoda iskazao potrebu osnivanja te institucije te je ponudio i ostalim županijama i općinama u FBiH da pristupe osnivanju te ustanove.

Ponuda je bila upućena Unsko-sanskoj i Srednjobosanskoj županiji dok je spremnost pristupanju osnivanja Zavoda za odgoj i obrazovanje iskazala samo Župnija Zapadnohercegovačka.

Kopirati
Drag cursor here to close