Mostar Summer Youth Programme

Uspješan završetak jubilarnog 10. Mostarskog ljetnog omladinskog programa

Program je okupio 33 mlade osobe od 13 do 19 godina, 15 predavača/ica iz Bosne i Hercegovine, Ujedinjenog Kraljevstva, Bugarske, Sjedinjenih Američkih Država, Norveške i Vijetnama, kao i 20 volontera.
Sci-Tech / Obrazovanje | 04. 07. 2023. u 10:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Fondacija UčiMo objavljuje uspješan završetak desetog Mostarskog ljetnog omladinskog programa (Mostar Summer Youth Programme - MSYP) održanog u Mostaru od 19. lipnja do 7. srpnja.

33 sudionika

Program je okupio 33 mlade osobe od 13 do 19 godina, 15 predavača/ica iz Bosne i Hercegovine, Ujedinjenog Kraljevstva, Bugarske, Sjedinjenih Američkih Država, Norveške i Vijetnama, kao i 20 volontera.

Ovaj besplatni program se održavao na engleskom jeziku i ponudio je sudionicima/cama priliku da nauče o predmetima koje obično ne bi imali priliku istražiti u svom redovnom obrazovanju. Ove godine sudionici/ce su imali priliku da uče o politici, okolišu i ekologiji, književnosti, filmu, povijesti, osobnim odnosima i medijima.

Reece Hill iz Ujedinjenog Kraljevstva, koji predaje tečaj naziva "Simulacija izbora", kaže da je ovo divan program koji mu je omogućio da podijeli svoje znanje i u isto vrijeme nauči nove stvari od sudionika/ca.

"Sudionici/ce su pokazali dosta entuzijazma i zanimljive točke gledišta. Bilo je zabavno i lijepo iskustvo učiti ih o novim aspektima političkih procesa o kojima nisu znali prije", kazao je Reece Hill.

Pored nastave, sudionici/ce su imali/e priliku sudjelovati u izvannastavnim aktivnostima, poput radionica o identitetu, debati, društvenim odnosima i mentalnom zdravlju.

Edukacije i druženja 

U prostorijama Code Hub Mostar 23.6. održan je dan društvenog poduzetništva, tijekom kojeg su lokalni poduzetnici/ce Senad Šantić (ZenDev) i Emina Kapetanović (Motus Health) sudionike/ce savjetovali o projektnim idejama. Uz to, naš socijalni odbor (sačinjen od sudionika/ca) je organizirao i druženja u parku.

Prema riječima jednog sudionika, "MSYP je mjesto gdje je obrazovanje jednostavno, zabavno i bez ograničenja. Tu smo svi različiti, jednaki i ujedinjeni kroz učenje. MSYP je siguran prostor za sve sudionike".

MSYP je neprofitna organizacija čije aktivnosti su omogućene uz velikodušnu podršku naših partnera, uključujući United World College u Mostaru, Fondaciju "Konrad Adenauer" i Kralja Fahda.

Završna ceremonija će se održati ovog petka, 7. srpnja u prostorijama Koledža ujedinjenog svijeta (UWC - Velić) u 9:00 sati. Ova svečanost obilježit će uspjehe i postignuća mladih koji/e su sudjelovali/e u programu dodjelom certifikata. Svečanost će također proslaviti 10 godina postojanja ovog programa.

Kopirati
Drag cursor here to close