Selo nadomak Drvara

Nastavu pohađaju dvije učenice, koje s roditeljima žive u školi

Direktorica ove obrazovne ustanove Dubravka Kunić rekla je Srni da je riječ o dvije sestre koje pohađaju četvrti i peti razred u područnom odjeljenju.
Sci-Tech / Obrazovanje | 16. 12. 2022. u 11:57 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Osnovnu područnu školu u naselju Prekaja nadomak Drvara danas pohađa samo dvoje učenika, a prije rata tu je bilo oko 400 đaka.

Direktorica ove obrazovne ustanove Dubravka Kunić rekla je Srni da je riječ o dvije sestre koje pohađaju četvrti i peti razred u područnom odjeljenju, piše Srna.

''One zajedno sa roditeljima i žive školskom objektu. Sljedeće godine u prvi razred krenut će i njihov brat'', navela je Kunićeva i dodala da se nastava u Prekaji realizira do petog razreda.

Ona je podsjetila da je osnovna škola u Prekaji prije rata brojala oko 400 učenika.

“Tu se odvijala kabinetska nastava, sala za fizičko je bila opremljena, kao i kabineti, zgrada je bila funkcionalna, dok danas propada i prokišnjava”, navela je Kunićeva.

Ona je ukazala na brojne potrebe Osnovne škole u Drvaru, od kojih je rješavanje problema krova, podova i mokrih čvorova, te nabavka kompjuterske opreme, video-nadzora. Kunićeva je navela da trenutno Osnovnu školu u Drvaru pohađaju ukupno 303 učenika.

Selo Prekaja kod Drvara prije rata imalo je matični ured, poštu, školu, nekoliko prodavnica i gostionicu, danas u ovom selu mahom živi starije povratničko stanovništvo.

Prekaja je mjesna zajednica koja zauzima gotovo polovinu površine područja općine Drvar, od koje je udaljeno oko 15 kilometara. Nalazi se na regionalnom putu koji povezuje općine Drvar i Glamoč.

Ovo nije jedinstven slučaj. N1 je prije tri godine objavio priču iz sela Jasenik kod Konjica gdje su područnu školu također pohađala samo dva učenika.

Kopirati
Drag cursor here to close