Mostar

SUM: Završen proces prijava za eUpis

Ovaj važan korak u modernizaciji sveučilišnog sustava omogućio je brži, učinkovitiji i transparentan način upisa studenata, priopćeno je sa SUM-a.
Sci-Tech / Obrazovanje | 07. 07. 2023. u 12:01 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sveučilište u Mostaru (SUM) objavilo je završetak procesa prijava za eUpis za akademsku godinu 2023./2024. čime je, kako kažu, pokazalo potpunu zrelost u digitalnoj transformaciji.

Ovaj važan korak u modernizaciji sveučilišnog sustava omogućio je brži, učinkovitiji i transparentan način upisa studenata, priopćeno je sa SUM-a.

Tijekom jučerašnjeg dana prve ljestvice poretka za prijave na Fakultet građevinarstva, arhitekture i geodezije objavljene su online čime je ovaj fakultet postao predvodnik u provedbi elektroničkih upisa na Sveučilištu u Mostaru.

Ljestvice poretka su javno dostupne i mogu se pratiti na službenoj web stranici Sveučilišta putem poveznice.

Velika prednost ovog novog sustava upisa je olakšavanje administracije zahvaljujući Informacijskom sustavu Sveučilišta u Mostaru. Svi podaci koji su uneseni tijekom razredbenog postupka automatski se evidentiraju, što znatno pojednostavljuje proces upisa i za studente i za referade.

Učenici srednjih škola koje koriste SUMT Maticu i Dnevnik imali su automatsko evidentiranje ocjena kroz sustav, što je dodatno olakšalo postupak prijave.

Sa Sveučilišta u Mostaru podsjećaju kako je ta visokoškolska ustanova prva u BiH uvela eIndeks, usvojilo Digitalnu strategiju te osnovalo Centar za umjetnu inteligenciju.

"Uz podršku moderne tehnologije, transparentnosti i kvalitete obrazovanja, Sveučilište u Mostaru nastavit će uvoditi inovacije u cilju ostvarenja misije stvaranja okruženja u kojemu SUM postaje digitalno zrelo Sveučilište koje svojim korisnicima i zajednici daje vrhunsko digitalno iskustvo za učenje, istraživanje, suradnju i rad, podržavajući zajednicu i pojedinca u razvoju svojih punih potencijala", poručili su sa SUM-a.

Kopirati
Drag cursor here to close