HSPF

Studenti u Mostaru predstavili stavove mladih u BiH o ulasku u EU

Rezultate istraživanja, koji su pokazali da većina mladih (69.2%) podržava ulazak BiH u Europsku uniju, predstavili su studenti Politologije Iva Šipić i Kenan Čusto.
Sci-Tech / Obrazovanje | 11. 05. 2023. u 17:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Povodom obilježavanja Tjedna Europe na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru u organizaciji studija Politologije, članovi udruge Hrvatski Studentski Politološki Forum (HSPF) održali su u srijedu 10. svibnja izlaganje istraživačke ankete "Stavovi mladih u BiH o ulasku BiH u Europsku uniju".

Foto: PR / Stavovi mladih u BiH o ulasku BiH u Europsku uniju

Rezultate istraživanja, koji su pokazali da većina mladih (69.2%) podržava ulazak BiH u Europsku uniju, predstavili su studenti Politologije Iva Šipić i Kenan Čusto. Dominirajuća dobna granica bila je od 18 - 23 godine.

Ispitanici su njihovo mišljenje o Europskoj uniji ocijenili vrlo dobrom ocjenom(41,8%) te srednjom ocjenom (33,3%). 33,6% ispitanika nije upućeno da je u listopadu 2022. godine Bosna i Hercegovina postala kandidatkinja za članicu Europske unije. Većina mladih (69,2%) podržava ulazak BiH u Europsku uniju. 45,5% smatra da bi takav pothvat smanjio iseljavanje stanovnika.

Foto: PR / Stavovi mladih u BiH o ulasku BiH u Europsku uniju

Također veliki broj mladih (69,9%) smatra da bi ulazak Bosne i Hercegovine u Europsku uniju pozitivno djelovao na gospodarstvo države, a ponajviše u tercijarnom i sekundarnom sektoru.

Nakon izlaganja rezultata, udruga je organizirala kviz za studente sveučilišta, te ih nagradila prigodnim poklonima.

Kopirati
Drag cursor here to close