Intera TP

Službeno otvaranje Mostimuna 2018

Izaslanici će kao i svake godine biti podijeljeni u četiri vijeća, gdje će raspravljati o gorućim temama kao sto su pitanja vezana za UN-ove operacije
Sci-Tech / Obrazovanje | 18. 04. 2018. u 13:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

  / MOSTIMUN

Svečano otvaranje desete međunarodne konferencije MOSTIMUN-a 2018. bit će upriličeno 25. travnja 2018. godine u 12 sati u INTERA Tehnološkom parku na Bišću polju kod Mostara.

Tim danom i službeno započinje zasjedanje preko 60 delegata koji dolaze iz raznih zemalja regije i šire, što ovom događaju daje posebnu važnost i Mostar, ali i cijelu Bosnu i Hercegovinu stavlja u fokus kao mjesto traženja rješenja za brojne svjetske probleme.

Već desetu godinu za redom studenti Sveučilišta u Mostaru i studenti Univerziteta Džemal Bijedić u Mostaru uspješno organiziraju jedan od najvećih studentskih projekata u BiH po uzoru na rad UN-a.

Izaslanici će kao i svake  godine biti podijeljeni u četiri vijeća, gdje će raspravljati o gorućim temama kao sto su pitanja vezana za UN-ove operacije održavanja mira u svijetu, izraelsko-pakistanske sukobe, Jemenski građanski rat, izolaciju Katara, suradnju EU-a u području sigurnosti i obrane i sl.


Konferenciji će nazočiti predstavnici iz OSCE-a, kao i mnogi drugi uvaženi gosti.

Kopirati
Drag cursor here to close