Most

MOSTIMUN okupio studente u Mostaru

Sci-Tech / Flash | 26. 04. 2017. u 13:27 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Deveta međunarodna konferencija Modela Ujedinjenih naroda - MOSTIMUN 2017. započela je u srijedu u Mostaru.

Konferencija će se održati u razdoblju od 26. do 30. travnja, a okupit će, kao i proteklih godina, studente iz različitih krajeva svijeta koji će dobiti priliku da polemiziraju o aktualnim pitanjima UN-a.

''Danas i službeno započinje zasjedanje 70 delegata - studenata koji dolaze iz deset zemalja svijeta, što ovom događaju daje posebnu važnost i Bosnu i Hercegovinu stavlja u fokus kao mjesto traženja rješenja za brojne svjetske probleme'', rekla je PR menager iz MOSTIMUN-a Šejla Hatić.

Po njezinim riječima, MOSTIMUN je most koji spaja ljude i to je jedan od najvećih studentskih projekata u Mostaru. Organiziraju ga studenti Sveučilišta u Mostaru i Univerziteta Džemal Bijedić u Mostaru.

''Studenti će biti podijeljeni u četiri vijeća, te po uzoru na rad UN-a raspravljati o gorućim temama, kao što su pitanja vezana za migrantsku krizu, prava žena, zaštiti vjerskih manjina i slično'', rekla je PR menager iz MOSTIMUN-a Nermana Suša.

Dodala je kako je svrha konferencije i da se u Gradu Mostaru ujedinimo studente. Konferencija se odvija jedne godine na Sveučilištu, jedne godine na Univerzitetu.

''Pored polemiziranja o aktualnim temama, sudionici uče i o načinu rada UN-a, uče o vještinama diplomacije, upoznavanju druge kulture i običaje te stječu nova poznanstva'', dodala je project menager Ivana Matić.

Kopirati
Drag cursor here to close