ZHŽ i HNŽ

Roditelji spremaju odvjetnike i veliki prosvjed

U tijeku je priprema organiziranja i djelovanja Inicijative roditelja i na prostoru HBŽ-a i SBŽ-a, ''s ciljem što boljeg i sustavnijeg organiziranja roditelja u svom zalaganju za normalno školovanje djece''.
Sci-Tech / Obrazovanje | 07. 10. 2020. u 13:01 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''U tijeku je formiranje odvjetničkog tima koji će sve roditelje potpisnike izjava o odgovornosti i njihova ustavom zajamčena prava zaštititi putem tužbe protiv  svih odgovornih za nemjerljivu psiho-fizičku štetu koju su nanijeli djeci i roditeljima, kršeći ustave i zakone te donoseći nezakonito, neodgovorno i nepromišljeno epidemiološke mjere'', priopćeno je nakon sastanka Inicijative roditelja koji zahtijevaju normalno školovanje iz ZHŽ-a i HNŽ-a koji je održan u utorak navečer u Ljubuškom.

Sastanak je, kako je navedeno, imao informativno-operativni karakter glede aktivnosti koje su u tijeku i one koje se pripremaju te se analizirala aktivnost  dijeljenja i prikupljanja izjava o odgovornosti roditelja za svoju djecu koja je zbog velikog interesa roditelja još u tijeku i koju produžavamo za još dva tjedna.

''Brojanje potpisanih izjava još nije kompletirano zbog stalnog priliva novih, ali vas želimo izvijestiti da se radi o nekoliko tisuća potpisanih izjava'', navedeno je.

Dodaje se kako je u tijeku priprema organiziranja i djelovanja Inicijative roditelja i na prostoru HBŽ-a i SBŽ-a, ''s ciljem što boljeg i sustavnijeg organiziranja roditelja u svom zalaganju za normalno školovanje djece''.

''Odmah po završetku aktivnosti o prikupljanju izjava o odgovornosti, javnost će biti obavještena o datumu i mjestu velikog prosvjednog skupa koji se planira. Iako sad odgovorni ne uvažavaju pravo i glas roditelja, jamčimo vam da će Inicijativa roditelja  uskoro svojim sustavnim i organiziranim djelovanjem učiniti da se roditelje itekako pita i uvažava kad je u pitanju odgoj i obrazovanje njihove djece. Pozivamo i sve roditelje da nam se priključe, odlučno i odgovorno u obrani svojih roditeljskih prava na odgoj svoje djece, koje je država očito uzurpirala'', priopćila je Inicijativa roditelja koji zahtijevaju normalno školovanje.

Kopirati
Drag cursor here to close