Mostar

Radovi teku po planu: Škola u Vojnu do rujna će biti spremna

Od ove jeseni, nakon više od 20 godina, u ovoj školi pored razredne organizirat će se predmetna nastava .
Sci-Tech / Obrazovanje | 30. 04. 2024. u 12:05 M. Grabovac | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Radovi na izgradnji nove zgrade područnog odjela OŠ Ivan Gundulić u Vojnu teku po planovima i početkom iduće školske godine primit će učenike u nove prostorije, kazala je za Bljesak.info ravnateljica matične škole u Mostaru Nikolina Stojić.

Od ove jeseni, nakon više od 20 godina, organizirat će se i predmetna nastava što su roditelji Vojnog i okolice oduševljeno dočekali.

Planovi za budućnost

Kako je rekla ravnateljica Stojić zahtjev za uvođenje predmetne nastave u područni odjel OŠ Ivan Gundulić u Vojnu upućen je Ministarstvu obrazovanja Hercegovačko-neretvanske županije. Namjera je u budućnosti da se škola u Vojnom osamostali i odvoji od svoje matične.

Krajem prošlog mjeseca održan je sastanak roditelja s ravnateljicom Nikolinom Stojić i predstavnicima Područne škole OŠ Ivan Gundulić na kojem se velika većina njih izjasnila da će svoju djecu koja trenutno školu pohađaju u matičnoj, ili drugim školama u gradu vratiti u novu školu u Vojno.

Naime, do sada se zbog nedostatka prostora u staroj školi, koja je bila smještena u nekadašnjem Caritasovom objektu, izvodila samo razredna nastava. Nakon završenog petog razreda djeca koja su pripadala ovoj područnoj školi nastavljala su daljnje školovanje u matičnoj školi u mostarskom naselju Rudnik.

Izgradnjom nove zgrade škole nije riješeno samo pitanje uvođenja predmetne nastave nego i pitanje uvođenja produženog boravka, koje do sada nije bilo organizirano u ovoj školi, a bilo je neophodno brojnim roditeljima. U planu je da se produženi boravak organizira u već postojećem objektu u kojem trenutno djeluje ova škola.

600 metara četvornih novog objekta

Školu u Vojnom do sada je pohađalo 52 djece u razrednoj nastavi, i 49-tero djece predmetne nastave u matičnoj školi u gradu. Od iduće školske godine 101 učenik bi trebao sjesti u klupe novoizgrađene škole u mostarskom prigradskom naselju Vojno.

600 metara četvornih Izgradnja Područne škole Vojno koja pripada Osnovnoj školi Ivana Gundulića u naselju Rudni započela je u jesen 2022. godine. Vrijednost izgradnje novog objekta iznosi oko milijun KM, a prostire se na ukupno 600 metara četvornih.

Projektom je predviđena škola koja ima podrum, prizemlje i kat. U školi će biti pet učionica od 39 četvornih metara. U prizemlju će biti tri učionice, zbornica i sanitarni čvor, posebno za nastavnike, posebno za učenike. Na katu su predviđene dvije učionice i višenamjenska dvorana od 150 četvornih metara.

Kopirati
Drag cursor here to close