Osnovna škola Vladimir Pavlović

Hercegovačka škola zabranila mobitele u školi: Poznate i kazne za kršenje odluke

Kao kolektivno tijelo, odlučili su da će zabrana nošenja mobilnih telefona u školu stupiti na snagu od ponedjeljka, 22. siječnja 2023. godine.
Sci-Tech / Obrazovanje | 19. 01. 2024. u 19:33 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U posljednje vrijeme, trend zabrane pametnih telefona u školama postao je izuzetno popularan u Hercegovini, posebno među osnovnim školama.

Najnovija inicijativa dolazi iz Osnovne škole Vladimir Pavlović u Čapljini, gdje će od ponedjeljka biti zabranjeno nositi pametne telefone u školu, potvrđeno je za Čapljinski portal.

Roditeljski sastanak i anketa

Prije nego što je odluka stupila na snagu, sazvan je roditeljski sastanak na kojem su razrednici predstavili prijedlog zabrane.

Kako bi prikupili mišljenje roditelja, distribuirane su ankete, a rezultati su bili značajni.

Od roditelja koji su sudjelovali, čak 77% se složilo s prijedlogom zabrane, dok je 7% izrazilo protivljenje.

Nažalost, 16% roditelja nije prisustvovalo roditeljskom sastanku niti ispunilo ankete.

Odluka stupa na snagu od ponedjeljka

Na temelju jasnih rezultata anketa, školski odbor donio je odluku koju je zatim prenio ravnatelju Mateu Jovanoviću.

Video: ANKETA | Što građani Mostara misle o zabrani mobitela u školama?

Kao kolektivno tijelo, odlučili su da će zabrana nošenja mobilnih telefona u školu stupiti na snagu od ponedjeljka, 22. siječnja 2023. godine.

"Ova odluka ima podršku većine roditelja, a njezin cilj je stvoriti bolje okruženje za učenje i poticati koncentraciju učenika tijekom nastave. Ova mjera usmjerena je na poboljšanje obrazovnog iskustva učenika te na smanjenje distrakcija koje mobilni telefoni mogu donijeti u učionice", ističe ravnatelj Jovanović za Čapljinski portal.

Iako će ova odluka sigurno izazvati rasprave među roditeljima i učenicima, većina se slaže da je nužna kako bi se stvorilo produktivnije okruženje u školi.

Oduzimanje mobitela i smanjeno vladanje

Ukoliko učenik donese svoj pametni telefon u školu i istim se bude koristio za vrijeme nastave, ali i u školskom prostoru, učeniku će telefon biti oduzet i dobit će smanjeno vladanje koje neće moći ispraviti.

Sada ostaje vidjeti kako će učenici prilagoditi svoje svakodnevne rutine bez mobilnih telefona, dok škola nastoji postići bolje rezultate i poticati fokus na obrazovanje.

Kopirati
Drag cursor here to close