Konferencija

PR Days Mostariensis: Vodeći PR-ovci regije okupili se u Mostaru

Konferenciju "PR Days Mostariensis 2017." je otvorio predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) Nevenko Herceg.
Sci-Tech / Obrazovanje | 23. 11. 2017. u 16:54 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Mostaru je u četvrtak počela Druga međunarodno znanstveno-stručna konferencija "PR Days Mostariensis 2017." na kojoj se okupilo više od 40 stručnjaka iz oblasti odnosa s javnošću iz države i regije.

Konferenciju je otvorio predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) Nevenko Herceg.

''Uistinu su rijetke prigode poput ove današnje u kojoj je Mostar domaćin vodećim znanstvenicima i praktičarima ovoga dijela Europe, a koji će u ova dva dana Konferencije svima nama, posebice našim studentima, prenijeti najnovija znanja i praktična iskustva o odnosima s javnošću'', kazao je Herceg u svom izlaganju.

Rektor Sveučilišta u Mostaru prof. dr. sc. Zoran Tomić, pozdravljajući nazočne, podsjetio je kako se krenulo u afirmaciju profesije odnosa s javnošću.

''Kada smo razmišljali o organizaciji konferencije posvećene odnosima s javnošću, cijenili smo da u BiH, kao i u susjednim zemljama, ima značajan broj pojedinaca, znanstvenika i praktičara koji znaju i mogu jednom godišnje iznijeti svoja iskustva, znanja i praktične spoznaje, pa i istraživanja. Današnji nam dan daje za pravo, potvrđuje vjerovanja i opravdava smisao ove Konferencije'', ustvrdio je Tomić.

Po njegovim riječima, veliko bogatstvo Konferencije predstavlja sudjelovanje studenata Studija odnosa s javnošću mostarskog Filozofskog fakulteta.

''Studenti su upravo ona snaga koja će za nekoliko godina uči u praksu i, vjerujem, donijeti nove vrijednosti koje će ojačati našu profesiju, njezin ugled pa i poziciju u društvu'', istaknuo je Tomić.

Dodao je kako će mostarski PR dani nadahnuti afirmirane PR-ovce u iznalaženju optimalnog modela obnove rada PRIBE, krovne organizacije bh. PR-ovaca.

''Tim rezultatom naše dvodnevno okupljanje imat će strateški učinak i doprinos razvoju ideje i misli odnosa s javnošću u BiH'', ocijenio je rektor Tomić.

Predsjednik Organizacijskog odbora Konferencije doc. dr. Nino Ćorić u svom je pozdravnom govoru podsjetio da je glavna tema o kojoj će se govoriti na mostarskom znanstvenom skupu PR 3.0, što znači da će u središtu zanimanja biti odnosi s javnošću, mediji, integrirana komunikacija u kontekstu novih medija.

Po njegovim riječima, intencija ovogodišnje Konferencije je da se okupe znanstvenici i praktičari iz regije jugoistočne Europe, kako bi u interakciji izdefinirali najnovije spoznaje iz područja znanstvenih disciplina odnosa s javnošću.

Član Organizacijskog odbora Konferencije prof. dr. Ilija Musa ustvrdio je kako je u BiH dosta loša slika kada su u pitanju organizacija znanstvenih i stručnih konferencija koje propituju odnose s javnošću i integrirane komunikacije medija.

''Aktualiziranjem te problematike prošle godine na Filozofskom fakultetu napravili smo platforma za državno i regionalno okupljanje vodećih stručnjaka kako iz svijeta teoretskih istraživanja, tako i praktičara koji se bave ovim područjem'', dodao je Musa.

Nakon svečanosti otvaranja održana je prva sekcija "Političko – insitucionalni PR 3.0.", a predavači su bili prof. dr. Zoran Tomić , prof. dr. Smiljana Leinert Novosel, prof. dr. Miloš Šolaja, prof. dr. Najil Kurtić, mr. sc. Zdeslav Milas, dr. sc. Gordana Lesinger te Amela Odobašić iz Regulatorne agencije za komunikacije.

U petak, drugoga dana Konferencije, na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostar u 9 sati bit će otvorena sekcija "Mediji 3.0", a predavači su prof. dr. Aleksandar Bogdanić, doc. dr. Đorđe Obradović, dr. sc. Irena Petrijevčanin Vuksanović, prof. dr. Boban Tomić, prof. dr. Marija Putica, prof. dr. Ilija Musa, Maja Ereš te mr. sc. Vuk Vučetić.

U 12 sati Konferencija se nastavlja sekcijom "Korporativni PR 3.0" na kojoj će izlagati prof. dr. Milica Kostić Stanković , prof. dr. Damir Kukuć, prof. dr. Emir Kurtović, prof. dr. Ivan Tanta, dr. sc Jelena Cvijović, prof. dr. Brano Markić, prof. dr. Sanja Bijakšić, prof. dr. Arnela Bevanda te doc. dr. Nino Ćorić.

Zadnja sekcija je "Praksa 3.0" na kojoj će izlagati praktičari odnosa s javnošću: Ekrem Dupanović, Mario Petrović, Krešimir Macan, Stana Odak Krasić, Darko Juka i Marko Štefanek.

Kopirati
Drag cursor here to close